Vitamine de la ţară! Siropurile naturale, sursa ta de sănătate

Vitamine de la ţară! Siropurile naturale, sursa ta de sănătate

Îţi prezentăm 3 siropuri naturale, pline de vitamine. 

Măceşe
Măceşele sunt o sursă de vitamina C. Aceasta este un excelent antioxidant şi ţine departe virozele de sezon. Siropul din măceşe este energizant, creşte pofta de mâncare, are efect vermifug şi febrifug, întăreşte imunitatea. Măceşele trebuie pregătite un pic înainte de a fi folosite: le speli, le tai mustăţile, scoţi seminţele din fruct. 

Cătină
Fructele de cătină oferă din belşug vitamine: A, E, K, P, B2, B6, B7, B9. Siropul întăreşte sistemul imunitar şi creşte rezistenţa organismului la eforturile fizice şi intelectuale. O bună parte din aceste vitamine cu efect binefăcător se pierde prin fierbere, prin urmare cel mai indicat este un sirop preparat la rece. Sucul de cătină se obţine prin presarea fructelor. La o jumătate de litru de suc obţinut prin stoarcere, ai nevoie cam de tot atâta miere. Amestecă ingredientele bine, adaugă siropul în sticle mici, închise ermetic. Recipientele se ţin la frigider. Siropul poate fi păstrat astfel câteva luni. 

Pătlagină
Pătlagina conţine mucilagii, taninuri, minerale şi vitamine  - printre care vitamina K, cu efect antihemoragic. Siropul de pătlagină e recomandat în caz de tuse productivă şi de afecţiuni ale căilor respiratorii (laringite, bronşite). Are şi efect vermifug.

Loading...
Comenteaza