Zece decese provocate de gripă la Cluj

Zece decese provocate de gripă la Cluj

Numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns, marţi, la 195, după ce medicii au confirmat două noi cazuri la pacienţi din judeţele Cluj şi Iaşi.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), marţi, au fost confirmate două noi decese provocate de gripă.

Este vorba despre un bărbat de 84 de ani din judeţul Cluj, confirmat cu virus gripal tip A, având condiţii medicale pre-existente. Decesul acestuia a survenit în cursul zilei de duminică. De asemenea, este vorba despre o femeie de 83 ani din judeţul Iaşi, de asemenea, având boli cronice în antecedente. Şi pacienta din Iaşi a murit duminică, însă medicii au primit ulterior rezultatul analizelor de laborator.

Astfel, numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 195. Epidemia de gripă a fost declarată de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în 30 ianuarie, când erau înregistrate 54 de decese.

Zece decese provocate de gripă la Cluj 

Până acum, în județul Cluj, și-au mai pierdut viața din cauza gripei trei femei de 86, 51 şi 80 de ani, un bărbat de 84 de ani, o altă femeie de 74 de ani, un alt bărbat de 89 de ani şi încă unul de 58 de ani. De asemenea, a decedat o femeie de 39 de ani și un bărbat de 57 de ani, din județul Sălaj, dar care era internat la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca și suferea şi de alte afecţiuni.


E bine de ştiut: Diferenţa dintre răceală şi gripă. Simptomele pe care trebuie să le ştii

Loading...
Comenteaza