Amintiri din “Ştefan cel Mare”: “A fost cea mai mare victorie din carieră”

Amintiri din “Ştefan cel Mare”: “A fost cea mai mare victorie din carieră”
Marian Pană a condus Universitatea spre unul dintre cele mai importante rezultate ale ultimilor ani: victoria cu Dinamo chiar la Bucureşti.

Când toţi o dădeau drept victimă sigură, Universitatea a detonat "bomba" în "Ştefan cel Mare", învingând Dinamo după un meci extrem de spectaculos, 3-4. Antrenorul care s-a aflat pe banca "studenţilor" în acel succes, Marian Pană, spune că săptămâna premergătoare jocului a fost extrem de tensionată, dar clujenii şi-au surprins adversarul prin determinare, drept dovadă că au revenit de la 1-2 la 4-2. Tehnicianul a caracterizat succesul drept cel mai important din cariera sa. Vineri, "U" şi Dinamo se vor afla faţă-n faţă la Mediaş.

La finalul lui august anul trecut, "U" reuşea una dintre surprizele campionatului, învingând împotriva tuturor calculelor pe Dinamo, chiar la Bucureşti. Doi ex-dinamovişti, Claudiu Niculescu (cu o dublă) şi Valentin Lemnaru, plus spaniolul Afonso Delgado au semnat golurile victoriei clujene. Pe bancă, un alt fost jucător al "câinilor roşii", antrenorul Universităţii Marian Pană, îşi trecea în CV una dintre victoriile de marcă ale carierei, după cum avea să recunoască apoi. Pană a rememorat, pentru ZIUA de CLUJ, succesul din "Ştefan cel Mare" şi a dezvăluit că meciul a fost precedat de o săptămână extrem de încărcată din punct de vedere al atmosferei.

"A fost o săptămână specială. Eram mulţi care am fost la un moment dat legaţi de Dinamo - eu, domnul Walter, jucători importanţi cum sunt Niculescu şi Boştină, atmosfera era de concentrare maximă. Îmi amintesc şi acum meciul, poate unul dintre cele mai importante din viaţa mea. Golul acela din lovitură liberă a lui Claudiu ne-a dat forţă, ne-am dat seama că se poate. Tocmai de aceea am reuşit să revenim după ce am fost conduşi. Claudiu a fost în formă maximă. Nu cred că el sau Boştină, sau alţii au vrut să demonstreze ceva celor de la Dinamo. Ei au arătat că sunt sportivi şi bărbaţi adevăraţi", a povestit actualul antrenor al Unirii Urziceni.

Pană e de părere că Universitatea şi-a surprins adversarul prin forţa de joc de care a dat dovadă şi prin faptul că "studenţii" au reuşit să revină pe tabelă, deşi au fost conduşi cu 2-1 după ce Niculescu deschisese scorul. Tehnicianul a recunoscut acum, la aproape şase luni de la acel meci, că victoria contra lui Dinamo a fost cea mai importantă a carierei. "Cred că i-am surprins prin determinare, prin forţa de grup. Am muncit foarte mult în acel meci. Acum, dacă mă uit în spate, pot spune că a fost chiar cea mai importantă victorie din carieră. A fost o victorie mare şi pentru mine, şi pentru jucători. Toată lumea se gândea ce meci uşor va avea Dinamo. Uite că n-a fost chiar aşa", a spus Pană.

"U" şi Dinamo se vor reîntâlni din nou vineri, de la ora 20:30, într-o partidă ce se va disputa la Mediaş, iar fostul antrenor al "studenţilor" vede o dispută echilibrată. "Lucrurile s-au schimbat puţin acum, dar nu atât de mult, încât să spui că vreo echipă are prima şansă. Dinamo pare că joacă mai bine, dar asta nu înseamnă că ar fi favoriţi. Prevăd un meci echilibrat, deschis oricărui rezultat", a spus Marian Pană. Meciul dintre "U" şi Dinamo Bucureşti, de vineri, va fi transmis în direct de Antena 1, cu începere de la ora 20:30, şi livetext de ziuadecj.ro.

Cinci titulari schimbaţi faţă de tur

Atât "U", cât şi Dinamo şi-au schimbat într-o proporţie destul de mare loturile de jucători faţă de partida din turul campionatului. Adrian Cristea, fotbalist care a înscris atunci pentru "câini", a ajuns, între timp, la formaţia antrenată de Ionuţ Badea, însă nu va evolua vineri, fiind suspendat. Cinci dintre jucătorii care au început jocul din etapa a VI-a - Matache, Munteanu, Balde, Cvirik şi Lemnaru - au şanse minime să fie pe teren sau nu mai evoluează la "U", cazul ultimilor doi.

 

 

Loading...
Comenteaza