Baschetbalist american, absolvent de Harvard, la U-BT

Baschetbalist american, absolvent de Harvard, la U-BT

Brandyn Curry este noul jucător al echipei U-Banca Transilvania. Acesta evoluează pe poziţia de conducător de joc, are 28 de ani şi soseşte la gruparea clujeană din primul eşalon al Franţei.

Acesta este originar din Huntersville, statul american North Carolina. El măsoară 1,85 m şi a făcut liceul în oraşul natal. Apoi, Brandyn a ales să se formeze la Harvard, una dintre universităţile prestigioase care concurează în Divizia I din NCAA.

Curry şi-a început cariera de baschetbalist profesionist în Europa, semnând cu olandezii de la Den Bosch Basketball. Americanul fost desemnat MVP al Play-Off-ului din 2015 şi a câştigat titlul, iar ulterior a ajuns în Bundesliga, la Eisbären Bremerhaven. Stagiunea 2016/2017 l-a găsit pe Curry în Slovenia, la Helios Suns.

Cele mai importante performanţe pentru Curry au fost realizate la Donar Groningen, în sezonul 2017/2018. Practic, Brandyn a realizat eventul în Olanda, fiind desemnat încă o dată ca MVP. Donar a fost inclusiv adversară a echipei clujene în FIBA Europe Cup. În optimile de finală ale competiţiei, chiar în meciul tur, Brandyn a izbutit 26 de puncte.

În cele din urmă, Curry a făcut pasul spre o competiţie mai puternică, bătând palma cu ESSM Le Portel din Franţa. În 26 de jocuri disputate în Pro A, noul fundaş de la U-Banca Transilvania a înregistrat medii de 10,6 puncte, 3,9 pase decisive şi 2,1 recuperări.  

„Sunt foarte încântat că mă voi alătura echipei U-Banca Transilvania. Am fost foarte impresionat de club când am jucat împotriva voastră în FIBA Europe Cup. Am auzit numai lucruri bune despre echipă.

Am fost atras de ambiţiile măreţe ale echipei, precum şi de oportunitatea de a evolua sub comanda antrenorului Dusko Vujosevic. Am aşteptări mari de la campionatul României şi sper să ne bucurăm de succes în FIBA Europe Cup. Eu şi soţia mea de abia aşteptăm să sosim la Cluj-Napoca”, a spus acesta.

Loading...
Comenteaza