Campiona U-BT a transferat un pivot lituanian. VEZI ce trofee are în palmares

Campiona U-BT a transferat un pivot lituanian. VEZI ce trofee are în palmares
Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, a bătut palma cu pivotul lituanian Adomas Drungilas (2,03 metri înălțime, 92 kg. greutate).

Drungilas (27 ani) vine din liga secundă italiană, de la Benacquista Assicurazioni Latina Basket, însă a jucat un singur meci în peninsulă. În sezonul precedent, Drungilas a evoluat în Ungaria, la Zalakeramia, cu medii de 14 puncte, 7 recuperări și 1,3 pase decisive în medie în cele 43 de meciuri disputate. Drungilas a diputat cu Zalakeramia semifinala, fiind eliminat de campioana Alba Fehervar.

Pivotul lituanian a mai evoluat în cariera sa în Austria (Oberwart Gunners), Elveția (Starwings) și în țara natală, la LSU Atletas, Lietkabelis, Palanga și Triobet, fiind un produs al școlii Žalgiris-Sabonis Kaunas.

În 2016 a luat Cupa și Campionatul Austriei cu Oberwart. Drungilas a făcut parte din lotul Lituaniei la Campionatul European U20 din 2010, dar și la Universiada din 2013.

"Adomas este un jucător de poziția 5 foarte mobil, este cunocut peste tot pe unde a jucat ca un adevărat luptător, un jucător muncitor sută la sută, care dă absolut tot ca echipa sa să câștige. Cred că avem nevoie de așa ceva și cred că ne va ajuta la îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am impus în acest sezon", a declarat antrenorul campioanei României, Mihai Silvășan, pe site-ul clubului.

Loading...
Comenteaza