CFR întăreşte Mediaşul şi Alba Iulia cu jucători din Albion

CFR întăreşte Mediaşul şi Alba Iulia cu jucători din Albion
Pat Kanyuka va ajunge sub formă de împrumut la Unirea Alba Iulia, în timp ce destinaţia lui Kasali Casal va fi Gaz Metan Mediaş.

 Cei doi jucători achiziţionaţi de CFR Cluj în această iarnă vor juca în Liga I, dar nu la echipa din Gruia. Fotbaliştii englezi cu origini africane, Kasali Casal şi Patrick Kanyuka, vor fi păstraţi în proprietatea formaţiei clujene, însă vor fi împrumutaţi pentru retur la Gaz Metan Mediaş, respectiv Unirea Alba Iulia.

 

Fundaşul stânga Kasali Yinka Casal a fost adus la începutul perioadei de pregătire de la formaţia de liga a III-a engleză Swindon Town. Nigerianul născut la Londra s-a accidentat în primul meci amical disputat în Antalya, cu austriecii de la Wiener Neustadt (3-2), după mai puţin de 20 de minute de joc. Jucătorul nu a mai evoluat în nicio partidă de pregătire şi se părea că cei din conducerea CFR-ului vor renunţa definitiv la el.

 

Totuşi, aceştia au anunţat ieri că fotbalistul rămâne în proprietatea echipei clujene, dar va fi împrumutat până la finalul sezonului, cea mai probabilă destinaţie fiind Gaz Metan Mediaş. “Casal va fi împrumutat. Suntem în discuţii cu cei de la Mediaş şi ar putea ajunge acolo”, a admis preşedintele echipei din Gruia, Iuliu Mureşan. Casal a fost adus pentru a crea concurenţă pe partea stângă a apărării, însă nu i-a convins pe cei din conducere că poate să fie o soluţie mai bună decât Panin sau Edimar.

 

Preşedintele grupării vişinii a dezvăluit că şi fundaşul central Patrick Kanyuka, adus în probe din Marea Britanie odată cu Casal, va pleca sub formă de împrumut la o echipă din Liga I. “Kanyuka va ajunge la Alba Iulia”, ne-a declarat Mureşan. Plecarea sa a fost decisă, cel mai probabil, după venirea italianului Felice Piccolo. Titularii de drept din tur, Cadu şi Alcantara, au fiecare câte o dublură pe post, Cabrera şi Piccolo, astfel că apărătorul de 22 de ani a fost cel “sacrificat”.

 

Congolezul cu paşaport britanic va înmulţi astfel numărul “feroviarilor” detaşaţi la Alba Iulia şi va încerca să ajute echipa antrenată de Adrian Falub în lupta pentru salvarea de la retrogradare. La începutul sezonului, clujenii i-au împrumutat la echipa de pe “Cetate” pe Rade Veljovic şi Tiago Vitinha. în această iarnă, la Unirea a mai ajuns fundaşul brazilian Andre de Sousa, care în tur a evoluat în Turcia, la Kasimpaşa Spor. înainte de startul returului, Unirea Alba Iulia ocupă locul XVI în Liga I, cu 14 puncte.

 

Cei doi s-au pregătit ieri pentru ultima dată cu coechipierii de la CFR Cluj. “Feroviarii” au revenit la antrenamente, după ce au avut parte de o pauză de două zile după al doilea cantonament din Antalya. La pregătire a participat şi Felice Piccolo, cea mai nouă achiziţie a “feroviarilor”.

 

Jucătorul a fost folosit de Mandorlini în echipa rezervelor la “miuţă”, făcând cuplu în centrul apărării cu Patrick Kanyuka. Cabrera s-a pregătit separat, efectuând doar alergări uşoare, în timp ce Casal s-a antrenat la capacitate maximă. Yssouf Kone s-a pregătit normal alături de colegii săi şi a surprins prin noul său look, după ce a apărut ras în cap.

 

 

7 fundaşi

 

sunt, în prezent, în lotul CFR-ului: Tony, Cadu, Alcantara, Panin, Edimar, Cabrera, Piccolo.

Loading...
Comenteaza