CFR vrea un portar francez de la Academica

CFR vrea un portar francez de la Academica
Clubul din Gruia a pus ochii pe portarul francez Romuald Desire Peiser de la Academica de Coimbra, promovat în prima echipă a lusitanilor de Jorge Costa, acum antrenorul “feroviarilor”.

Peiser a debutat la Academica de Coimbra sub comanda lui Jorge Costa, în 2010. În ultimul sezon a fost titular între buturi, bifând nu mai puţin de 30 de partide. În această vară a intrat în ultimul an de contract şi este dispus să colaboreze din nou cu antrenorul CFR-ului.

În ultimii ani CFR Cluj s-a confruntat mereu cu probleme în poartă, deşi goalkeeperii s-au numit Eduard Stăncioiu, Nuno Claro sau Mihai Mincă. În vară, formaţia clujeană a început să reclădească lotul odată cu instalarea lui Jorge Costa în funcţia de antrenor principal. Tehnicianul pare să fi găsit cheia succesului, implementând un sistem de joc spectaculos, ultra-ofensiv, dar conducerea mai are de rezolvat o problemă: postul de portar.

Oficialii din Gruia s-au orientat către o listă cu mai multe nume, dar s-au oprit în final asupra pieţei portugheze, unde păstrează relaţii strânse cu mai multe echipe. Ultima variantă propusă şefilor din Gruia este Romuald Peiser, portar care activează la Academica Coimbra, în Liga Sagres.

În 2010 a debutat la Academica sub comanda actualului antrenor de la CFR, Jorge Costa, iar acum francezul ar fi dispus unei noi provocări. Preţul său ar fi unul accesibil, în condiţiile în care el a intrat în această lună în ultimul an de contract cu Academica. Sezonul trecut, Peiser a jucat 30 de partide pentru Coimbra, fiind unul dintre cei mai utilizaţi goalkeeperi din prima ligă.

Pe lista "feroviarilor" s-au aflat mai mulţi portari în această vară, printre care Bogdan Lobonţ şi Giedrius Arlauskis, dar salariile pe care le-au solicitat au depăşit posibilităţile financiare ale formaţiei clujene. Alţi portari curtaţi de CFR au fost Pawel Kieszek (FC Porto) şi Mario Filgueiras (Sporting Braga). În carieră, Peiser a mai trecut pe la Paris Saint-Germain, Bayern Leverkusen II, AS Poissy, Uerdingen, Guegnon şi Naval. CFR Cluj i-a mai transferat în această vară pe Sougou, Lionn, Garcia, Camora, Ronny şi îl aşteaptă la pregătire şi pe brazilianul Weldon, de la Benfica Lisabona.

În altă ordine de idei, "feroviarii" vor juca mâine ultimul meci de pregătire din cantonamentul de la Abtenau, urmând să întâlnească echipa SV Ried, din prima ligă austriacă. Până acum, formaţia lui Costa este neînvinsă în Austria, câştigând toate partidele disputate: 16-0 cu Bischofshofen, 1-0 cu Grödig şi 2-0 cu Apoel Nicosia. Duminică, clujenii vor reveni în ţară, iar în perioada 6-15 iulie vor susţine al doilea stagiu de pregătire al verii, la Kossen (Austria).

30 de partide

a evoluat Peiser pentru Academica de Coimbra în sezonul trecut al Ligii Sagres. Portarul francez a fost unul dintre favoriţii lui Jorge Costa pe vremea când actualul antrenor al CFR-ului pregătea formaţia portugheză.

 

 

Loading...
Comenteaza