Clujul va găzdui o premieră pentru România: competiție internațională de gimnastică ritmică

Clujul va găzdui o premieră pentru România: competiție internațională de gimnastică ritmică

Prima competiție internațională de gimnastică ritmică din România de tipul World Challenge Cup va avea loc, în august, la Cluj-Napoca. 

Evenimentul se va desfășura la BT Arena, în perioada 23-25 august, și reprezintă pentru gimnastele din întreaga lume o competiție extrem de importantă, deoarece se desfăşoară înainte de Campionatul Mondial de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

“După 16 ani de la reînfiinţare, perioadă în care am încercat să menţinem gimnastica ritmică românească în elita mondială, ne-am decis să organizăm o competiție de mare anvergură şi să introducem România în circuitul competiţiilor de tip World Challenge Cup. Sperăm ca acest eveniment să se desfăşoare anual şi să atragem un număr cât mai mare de participante din întreaga lume“, a spus Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup (RGWCC) va fi locul de întâlnire a celor mai bune gimnaste din lume, o competiție care pune în lumina spectacolului excelența ce poate fi atinsă în gimnastica ritmică. Competiția este formată din două concursuri: proba individuală și cea de ansamblu. Ambele presupun mânuirea cercului, a mingii, măciucii și a panglicii și se desfășoară în două etape: calificări și marea finală.

Înscrierile pentru această primă ediţie sunt în plină desfășurare. Până la 19 iulie, federaţiile naţionale de gimnastică ritmică din întreaga lume au posibilitatea să înscrie maximum două gimnaste la proba individuală și un ansamblu alcătuit din 6 gimnaste pentru proba pe națiune.

“Ne bucurăm să vedem că la această primă ediţie din România deja au confirmat participarea 166 de gimnaste, din 31 de țări de pe patru continente. Având în vedere că această competiţie se va desfăşura cu puţin timp înaintea Campionatului Mondial de Calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, ţările participante trimit, cu siguranţă, cele mai bune gimnaste în întrecerea de la Cluj”, a mai spus Deleanu.

Competiția se desfășoară cu spectatori. Accesul se face pe baza biletului achiziționat din rețeaua iabilet.ro. Concursul va fi transmis live pe canalul Telekom Sport. Vineri şi sâmbătă, 23-24 august, publicul va urmări din sală sau din fața ecranelor calificările, când gimnastele concurează pentru a obţine punctajele necesare participării la finala pe obiecte.

Duminică, 25 august, vor evolua cele mai bune opt gimnaste de la fiecare obiect (cerc, minge, măciuci şi panglică) şi cele mai bune opt ansambluri de la cele două exerciţii prezentate în calificări (5 mingi şi 3 cercuri plus 2 perechi de măciuci).

“La RGWCC, România va fi reprezentată de două gimnaste în proba individuală, numărul maxim de participante permis de Federaţia Internaţională. Sperăm să urmărim evoluţiile sportivelor noastre, atât pe parcursul celor două zile de calificare, cât şi în finalele pe obiecte”, a declarat Irina Deleanu.

Loading...
Comenteaza