Convinși de rivali. “Am auzit doar lucruri pozitive despre “U” Cluj”

Convinși de rivali. “Am auzit doar lucruri pozitive despre “U” Cluj”
Doi dintre noii baschetbaliști ai Universității s-au consultat cu Kyndall Dykes și Darius Hargrove înainte să ajungă în Liga Națională.

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Universitatea e ultima în clasament, fără victorie după 14 meciuri, dar mai crede în minuni odată cu înregimentarea bielorusului Vladzimir Krysevich respectiv a americanilor Deandre Mays și Buster Perkins. Cei trei au fost prezentați joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Interesant este faptul că jucătorii de peste ocean au primit referințe despre oraș și echipă tocmai din partea rivalilor din campionat. Este vorba despre Kyndall Dykes, campion cu "U"-Mobitelco în 2011, acum la BC Mureș, respectiv Darius Hargrove, de la "U"-BT.

"Vreau să ajut echipa să rămână în prima ligă. Nu ne va fi ușor, am observat că aveți un campionat puternic. Sper să reușesc să îmi coordonez cât mai bine noii colegi. Înainte să vin aici, am vorbit cu Kyndall Dykes, iar el mi-a spus doar lucruri pozitive despre echipă, oraș și campionat. Nu mi-a fost greu să fac această alegere. Știu că lumea are așteptări mari de la mine, este normal, dar nu aș fi venit aici dacă nu aș fi crezut în șansele salvării de la retrogradare", a declarat coordonatorul de 27 de ani Deandre Mays, ultima dată la Kirovograd, în Ucraina.

Buster Perkins, noua extremă a Universității, s-a consultat cu Darius Hargrove, jucătorul rivalei "U"-BT, înainte să vină la Cluj.

"Vreau să profit de experiența acumulată și să-mi ajut colegii mai tineri. Împreună ne vom menține în prima ligă. Îmi doresc să creștem de la meci la meci, să vină victoriile. Darius Hargrove este prietenul meu, mi-a spus numai lucruri bune despre Cluj, așa că am fost ușor de convins. Vreau să rămân aici cât mai mult și să joc cât mai bine", a completat Perkins (32 de ani), care vine tocmai din Australia, de la Gold Coast R.

"U" Cluj s-a înclinat și în deplasarea de la Oradea, 95-66, iar runda viitoare, programată sâmbătă, va primi vizita celor de la CSU Sibiu.

Carmin Popa: "Nu suntem niște ciudați! Aici există mult suflet, chiar dacă nu sunt bani"

Antrenorul Universității spune că echipa s-a confruntat cu grave probleme financiare în ultima perioadă, dar, chiar și așa, nu a abandonat lupta. El e convins că "U" va obține primele victorii după sosirea celor trei stranieri.

"În această perioadă am încercat să aducem jucători care să crească valoarea echipei. Era nevoie de baschetbaliști care să dea încredere formației, care să crească media de vârstă. L-am dorit foarte mult pe Mays, este un jucător talentat. În ceea ce-l privește pe Buster, suntem siguri că experiența lui ne va ajuta. Krysevich are doar 23 de ani și niște calități extraordinare. Am foarte mare încredere în ei. Vreau ca lumea să fie alături de noi, să nu ne mai considere niște ciudați. Aici există mult suflet, chiar dacă nu sunt bani. Am trecut prin momente dificile în perioada noiembrie-decembrie, însă le-am depășit. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a obține victorii. De asta ne-am apucat de baschet, să jucăm și să câștigăm", a punctat Popa.

 

Loading...
Comenteaza