Cupa României. CFR Cluj a devenit cap de serie

Cupa României. CFR Cluj a devenit cap de serie

Tragerea la sorţi pentru optimile Cupei are loc vineri, 28 septembrie 2018, de la 11:00.

În această fază a Cupei au rămas în competiţie 12 echipei din Liga 1, două din Liga 2 şi altele două din Liga 3.

Cele 16 cluburi calificare în această fază a competiţiei vor fi repartizate în două urne. În prima se vor menţine cele care s-au aflat în aceeaşi postură şi la tragerea la sorţi pentru 16-imi, dar vor apărea şi FC Voluntari şi CFR Cluj, care le-au eliminat pe FC Botoşani, respectiv Chindia Târgovişte, acestea din urmă fiind foşti capi de serie. În urna B se vor afla doar patru cluburi: Sepsi, Dunărea Călăraşi, Turris Oltul Turnu Măgurele, respectiv AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

La tragerea la sorţi se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B şi, în continuare, echipele rămase în urna A vor fi grupate între ele.

Meciurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2018.

Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală şi semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca şi în cadrul şaisprezecimilor, cu excepţia prevederilor art. 30, alin. 5.1 din ROAF, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Meciurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2018 cu începere de la ora 16:30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit ulterior.

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Loading...
Comenteaza