Dan Petrescu înaintea meciului cu Astra: “Nu suntem campioni dacă învingem la Giurgiu”

Dan Petrescu înaintea meciului cu Astra: “Nu suntem campioni dacă învingem la Giurgiu”

Antrenorul CFR-ului a vorbit din nou despre greșelile de arbitraj împotriva echipei sale.

Petrescu e nemulțumit de faptul că partidele importante pentru titlu nu se dispută de la aceeași oră, dar știe că meciul cu Astra poate decide sezonul clujenilor. “Toată presiunea e pe noi. Noi vom juca primii, dar meciurile trebuia să se dispute de la aceeași oră. Cei din club au cerut asta de mult timp. E normal ca în lupta pentru titlu, ultimele două meciuri să se joace în aceeași zi și de la aceeași oră. Nu înțeleg de ce în play-off noi am jucat mereu înaintea FCSB-ului.

Nu suntem campioni dacă învingem la Giurgiu. Presiunea cea mai mare va fi pe noi. Întâlnim cea mai în formă echipă din play-off, care în ultimele patru meciuri are rezultate foarte bune. De când joacă cu cinci fundași, antrenorul lor a găsit un echilibru și rezultatele sunt pozitive.

Suntem conștienți că va fi cel mai important meci al sezonului pentru noi, am muncit atâta timp, dar și pentru Astra va fi important deoarece, dacă vor câștiga au șansa să termine pe locul trei”, a declarat antrenorul “feroviarilor”.

Tehnicianul din Gruia a fost nemulțumit de deciziile de arbitraj din meciul cu CS U Craiova și recunoaște că acele decizii au cauzat probleme sale medicale de la finalul partidei. “În opt meciuri de play-off, nici măcar un aut nu am primit. Sper să nu mai fie penalty-uri împotriva noastră. Nu poți să dai penalty în minutul 93 cu Craiova, mai ales că jucătorul nostru atinge înainte mingea.

Sper să mai primim și noi penalty, dar nu vrem cadouri, vreau doar să mi se dea ce e al meu. Nu e important cine arbitrează, ci e important să nu greșească și să nu decidă campionatul.

Au fost multe meciuri după care mi s-a făcut rău. Cred că s-au strâns cam multe în acest play-off. Am cedat psihic, noroc cu staff-ul medical care a fost lângă mine. M-au deranjat și cartonașul roșu primit de Boli, dar și penalty-ul”, a spus fostul internațional.

Antrenorul clujenilor recunoaște că sistemul play-off/play-out este mai spectaculos decât un campionat normal. “Nu am trait niciodată un play-off. Îmi dau seama că play-off-urile sunt speciale. Chiar dacă am mai fost în astfel de bătălii, în play-off e mai greu pentru că toate meciurile sunt împotriva echipelor bune. Într-un campionat normal poate mai întâlnești și o echipă de pe ultimul loc, care nu mai are nimic de demonstrat. Dar în acest play-off vom juca cu Astra și Viitorul, care au șanse la locul trei. Vor fi meciuri de foc, avem nevoie de spirit, organizare, puțin noroc și insporație din partea mea și a jucătorilor”, a încheiat Dan Petrescu.

Meciul dintre CFR și Astra se dispută duminică, 13 mai, de la ora 21:30.

Loading...
Comenteaza