Video Fed Cup la Cluj. A patra jucătoare, convocată în echipa Elveţiei. Se joacă pe zgură

Fed Cup la Cluj. A patra jucătoare, convocată în echipa Elveţiei. Se joacă pe zgură

Căpitanul nejucător Heinz Gunthardt în echipa Elveţiei de Cupa Federaţiei a convocat cea de-a patra jucătoare, pentru întâlnirea cu România, care va avea loc la finalul săptămânii viitoare, în barajul pentru Grupa Mondială.

Patty Schnyder ocupă locul 149 în clasamentul WTA de simplu şi a fost pe locul 7 în 2005, cea mai bună clasare a ei. Schnyder are în palmares 11 trofee WTA la simplu, ultimul fiind cucerit în 2008, la Bali, şi cinci la dublu. Ea a mai jucat alte 16 finale de simplu şi 11 de dublu.

Schnyder este jucătoarea elveţiană cu cele mai multe victorii în Cupa Federaţiei, 50 (22 de înfrângeri), în 37 de întâlniri, însă nu a mai evoluat pentru ţara ei în această competiţie din 2011. De altfel, ea s-a retras în acel an din cariera de jucătoare profesionistă de tenis, dar a decis să revină pe teren, patru ani mai târziu.

Gunthard convocase iniţial numai trei jucătoare, pe Timea Bacsinszky (locul 46 WTA), Viktorija Golubic (107 WTA) şi Jil Teichmann (136 WTA). Speranţele elveţienilor erau legate de recuperea Belindei Bencic, 71 WTA, accidentată, însă aceasta nu este aptă din punct de vedere fizic pentru întâlnirea de la Cluj-Napoca.

Echipa României este formată din Simona Halep, locul I WTA, Sorana Cîrstea, 34 WTA, Irina Begu, 38 WTA, şi Mihaela Buzărnescu, 40 WTA, convocate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu.

Meciul se va juca pe zgură 

Întâlnirea dintre România şi Elveţia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc în perioada 21-22 aprilie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu.

Zgura a început să sosească la Cluj-Napoca de marţi, iar până vineri suprafaţa de joc a prins contur din ce în ce mai mult. Zgura a fost tasată cu utilaje specifice pentru ca stratul să aibă o adâncime de cinci centimetri peste tot, după care a început trasarea terenului.

De amenajare se ocupă firma Malek International, care nu se află la prima experienţă de acest fel în România. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a FedCup by BNP Paribas.

Loading...
Comenteaza