News alert Fed Cup la Cluj. Simona Halep, convocată în echipa României. Elveţia lasă un loc liber în echipă şi speră la un "miracol"

Fed Cup la Cluj. Simona Halep, convocată în echipa României. Elveţia lasă un loc liber în echipă şi speră la un "miracol"

Au fost anunţate loturile României şi Elveţiei pentru meciul programat la Cluj-Napoca în play-off-ul Grupei Mondiale, în perioada 21-22 aprilie.

LOTUL ROMÂNIEI 

Jucătoarele de tenis Simona Halep (1 WTA), Sorana Cîrstea (34 WTA), Irina Begu (38 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (40 WTA) au fost convocate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu şi de antrenoarea Alina Tecşor în echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Elveţia, programat la Cluj-Napoca în play-off-ul Grupei Mondiale, în perioada 21-22 aprilie.

Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Tenis, căpitanul nejucător Florin Segărceanu a declarat că îşi doreşte ca jucătoarele să se acomodeze repede la terenul de zgură din Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca.

"Avem speranţe mari de la această partidă şi pentru mine, pentru echipă, pentru toată România ar însemna foarte mult să ajungem în Grupa Mondială. Avem noroc că toate fetele sunt sănătoase, trec printr-o perioadă bună şi sper să ne adaptăm foarte repede la terenul de zgură din Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca astfel încât, la ora meciului totul să fie pregătit, iar sala plină", a afirmat Segărceanu.

LOTUL ELVEŢIEI 

Timea Bacsinszky (locul 46 WTA), Viktorija Golubic (locul 107 WTA) şi Jil Teichmann (locul 136 WTA) au fost convocate de căpitanul nejucător Heinz Günthardt pentru întâlnirea cu România de la Cluj-Napoca, din barajul pentru Grupa Mondială a FedCup. 

Speranţele elveţienilor erau legate de recuperea Belindei Bencic, locul 71 WTA, accidentată, însă se pare că în acest moment nu sunt şanse de a fi aptă pentru întâlnirea de la Cluj-Napoca. Totuşi, Günthardt a lăsat un loc liber în echipă, sperând la un "miracol". A patra jucătoare va fi convocată ulterior.

Întâlnirea dintre România şi Elveţia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc în perioada 21-22 Aprilie 2018, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup.

În primul tur al Grupei Mondiale II, la 10-11 februarie, România a învins Canada cu 3-1, în weekend, la Cluj, în timp ce Elveţia a fost învinsă de Cehia cu 3-1 în Grupa Mondială.

România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3. România a câştigat primul meci, în 1978, la Melbourne, în turul al doilea al Grupei Mondiale, cu scorul de 3-1, în 1980, tot în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2007, la Plovdiv, cu 2-1, în Grupa I a zonei Europa-Africa.

Elveţia s-a impus în 1979, în turul al doilea al Grupei Mondiale, la Madrid, cu 2-1, în 1983, în aceeaşi fază a competiţiei, la Zurich, şi în 2010, în Grupa I a zonei Europa-Africa, scor 2-1, la Lisabona.

Loading...
Comenteaza