Fed Cup. Reacțiile oficialilor din Federație după tragerea la sorți a meciurilor din Grupa Mondială

Fed Cup. Reacțiile oficialilor din Federație după tragerea la sorți a meciurilor din Grupa Mondială
| Foto: foto facebook.com/romaniafedcup

România va întâlni, la începutul anului viitor, Cehia, unul dintre cei mai grei adversari posibili.

“Tricolorele” au reușit calificarea în primul eșalon valoric, după succesele înregistrate la Cluj-Napoca, cu Canada și Elveția, scor 3-1 în ambele dispute. Acum, pentru România urmează duelul cu una dintre cele mai bune echipe naționale și finalistă în acest an la Fed Cup, Cehia. Totuși, Federația Internațională a anunțat o schimbare care le-ar putea avantaja pe Halep & Co. Forul mondial a decis ca din lotul pentru meciuri al fiecărei echipe să facă parte cinci jucătoare, în loc de patru.

Preșdintele FRT, George Cosac consideră că partida cu cehoaiecele este ocazia perfectă pentru o revanșă a României. “Din punctul meu de vedere acesta este cel mai puternic adversar. Acum doi ani ele ne-au bătut la Cluj-Napoca şi este momentul să ne luăm revanşa. Jucăm cu echipa care a câştigat cinci din ultimele şapte finale Fed Cup şi care este din nou în finală, dar dacă vrem să câştigăm trofeul, iar fetele noastre şi-au propus acest lucru, atunci trebuie să-i învingem pe cei mai buni.

Chiar dacă drumul este lung şi anevoios până la câştigarea trofeului, consider că aceasta este, de fapt, finala competiţiei. Presiunea va fi pe ele, pentru că se joacă la ele acasă, iar noi, să nu uităm, avem în acest moment o echipă foarte valoroasă, şi o avem pe Simona Halep, nr. 1 în lume”, a declarat Cosac.

Căpitanul-nejucător al României, Florin Segărceanu, este încrezător în șansele de reușită ale “tricolorelor”. “Din cele patru variante posibile aceasta era singura pe care nu ne-o doream. Întotdeauna îţi doreşti să joci acasă, când este vorba despre Fed Cup, iar după ultimele evenimente reuşite de la Cluj-Napoca ne doream şi mai mult să jucăm pe teren propriu. Este rău că jucăm la ei, dar şi că lotul lor este foarte puternic, au jucătoare bune şi la simplu şi la dublu.

Dar, Cupa Federaţiei este Cupa Federaţiei. Aşa cum au câştigat ele la noi acum doi ani, aşa putem şi noi să câştigăm la ele. Dacă fetele vor fi sănătoase este clar că avem o şansă bună. Avem atâtea jucătoare între cele mai bune 100 din lume, şi o avem pe Simona Halep.

În fine, faptul că putem avea cinci jucătoare în echipă este un avantaj pentru naţiunile care au multe jucătoare valoroase. Pentru acest meci este un avantaj şi pentru noi, dar şi pentru Cehia. Poţi să alegi mai uşor cea mai bună echipă”, a anunțat Segărceanu.

Antrenorul echipei României, Alina Tecșor, știe că adversarul este unul valoros, dar speră la o victorie a echipei naționale. “Nu este exact ce ne-am dorit, pentru că nu este uşor să joci în pimul tur cu cea mai titrată echipă a ultimului deceniu, mai ales când erau şi alte opţiuni, mai accesibile, dar o să ne regrupăm,  şi pentru că avem experienţa unei întâlniri recente cu Cehia, ştim ce e de făcut. Noi avem o echipă puternică, şi chiar dacă faptul că jucăm în deplasare este o experienţă nouă pentru această naţională, sper să facem faţă cu brio acestei provocări.

De ce nu ar fi un vis devenit realitate să batem Cehia, la ea acasă, în primul tur al Gupei Mondiale, pentru ca apoi să câştigăm titlul. Dacă îţi doreşti să fii cel mai bun din lume, trebuie să îi învingi pe cei mai buni. În privinţa faptului că putem avea cinci jucătoare în echipă, mă bucură această deschidere, această schimbare anunţată de ITF, şi cred că ne va avantaja şi pe noi”, a spus Tecșor.

România va juca, în deplasare, împotriva Cehiei, în 9-10 februarie 2019.

Loading...
Comenteaza