Fotbaliştii Universităţii Cluj au gătit pentru nevoiaşi

Fotbaliştii Universităţii Cluj au gătit pentru nevoiaşi
Fotbaliștii de la Universitatea Cluj, împreună cu copiii cu handicap mintal sever aflați în grija Asociației „Hans Spalinger" (AHS), au gătit o masă caldă pentru micuţi din familii defavorizate şi oameni fără adăpost din Cluj-Napoca.

Copiii de la AHS și jucătorii Universității Cluj, Raul Ciupe, Octavian Abrudan şi Vladimir Niculescu, au făcut echipă și au gătit 60 de porții de mâncare, respectiv o supă-cremă de legume și un foietaj cu brânză, în cadrul atelierului „Micii bucătari", la cantina Primăriei Cluj-Napoca.

Mâncarea a ajuns la copiii din centrul de zi al asociației „Familia Regăsită" și la oamenii fără adăpost care frecventează adăpostul primăriei clujene.

„Copiii cu dizabilități mintale, în special cei cu un diagnostic complex, sunt deseori văzuți de societate drept cazuri fără speranță, pentru care nu se poate face nimic. În activitatea centrului nostru, arătăm zi de zi că există cel puțin o soluție și că fiecare dintre ei poate progresa în ritmul lui. Astăzi, am făcut un nou pas înainte, demonstrând că acești copii îi pot ajuta la rândul lor pe alții, că nu sunt „probleme", ci pot fi resurse, atunci când sunt înconjurați de prieteni care să îi ajute să își atingă potențialul", a declarat Ovidiu Damian, directorul executiv al Asociației „Hans Spalinger" (AHS).

„Nu avem abilități de bucătari, dar ne-a făcut mare plăcere să gătim împreună cu acești copii extraordinari, în beneficiul unor oameni pentru care o masă caldă înseamnă mult. Evenimentul de azi, alături de micii luptători de la AHS, ne-a demonstrat încă o dată că determinarea și munca în echipă pot schimba lucrurile ce par a fi imposibile. O zi care ar fi trebuit să fie obișnuită a devenit una deosebită, pentru că, de această dată, le-am putut face o bucurie și oamenilor de dincolo de terenul de fotbal", a spus Octavian Abrudan, jucător al echipei Universitatea Cluj.

 

Loading...
Comenteaza