FRH caută selecționer. Varianta propusă de Amariei, pe placul lui Dedu

FRH caută selecționer. Varianta propusă de Amariei, pe placul lui Dedu
Federația Română de Handbal negociază cu diverși antrenori după despărțirea de Gheorghe Tadici.

Recent, Carmen Amariei, antrenorul formației "U"-Alexandrion, a venit cu o propunere inedită: o conducere mixtă pe banca echipei naționale. Președintele FRH, Alexandru Dedu, ar îmbrățișa ideea.

"Suntem în negocieri destul de avansate cu diverși antrenori. Un străin cu un CV impresionant, ar reprezenta o "centură de siguranță". Ar putea fi și un român care cunoaște realitatea din țară. În proporție de 90%, până la ora Trofeului Carpați, vom avea un selecționer. Bineînțeles, există o marjă de eroare, până atunci se poate întâmpla orice.

Am discutat cu liderii echipei feminine, părerea lor contează. E o posibilitate și varianta înaintată de Carmen Amariei, de a avea pe bancă un antrenor străin și unul român", a declarat Dedu, la Cluj, într-o conferință de presă.

Cea de-a 47 ediție a Trofeului Carpați va fi găzduită de Sala Polivalentă, pe 20 și 21 martie. Campioana mondială en-titre, Brazilia, medaliata cu bronz la Campionatul European, Suedia, respectiv Germania, au răspuns invitației.

"Va fi o ediție de lux, cu echipe pe măsură. Ne dorim o sală plină, vrem să arătăm că handbalul românesc are o altă imagine. Când ajung în Sala Polivalentă din Cluj, am o senzație similară cu cea din tinerețe, când intram în marile săli europene. Handbalul românesc încă aduce medalii. Existăm, ne zbatem, avem viitor. E un aspect extrem de important. România are nevoie de încă două săli asemănătoare celei din Cluj", a conchis Dedu.

 

Loading...
Comenteaza