Gabi Mureşan va juca la o nou-promovată în prima ligă rusească

Gabi Mureşan va juca la o nou-promovată în prima ligă rusească
Mijlocaşul este aşteptat astăzi în Rusia, având o ofertă foarte avantajoasă de la nou-promovata Tom Tomsk.

Fotbalistul şi-a negociat în ultimele zile contractul de joc şi este tentat să accepte propunerea ruşilor. „Mai sunt câteva detalii de pus la punct, dar oferta este tentantă", a explicat Mureşan pentru ZIUA de CLUJ.

După şase ani la Cluj, Mureşan este pregătit de o aventură în străinătate. Fostul internaţional român şi-a manifestat dorinţa de a pleca din Gruia imediat după finala Cupei României, pierdută de CFR în faţa Petrolului.

"A fost un sezon complet ratat, nu vreau să mai rămân. Aştept o ofertă şi plec!", a spus jucătorul. Conducerea i-a făcut pe plac! În plus, şefii din Gruia i-au garantat că nu se vor opune unui eventual transfer, cu condiţia ca fotbalistul să semneze cu o echipă din străinătate. Mureşan a fost ofertat de Ludogoreţ, campioana Bulgariei, dar acesta va juca în Rusia. Nou-promovata Tom Tomsk i-a oferit un contract foarte avantajos, iar jucătorul ar putea semna chiar marţi. "Da, am o ofertă pe care am analizat-o cu atenţie. Mai sunt câteva detalii de pus la punct, mici detalii. În principiu, oferta pe care o am este foarte bună", a spus Mureşan pentru ZIUA de CLUJ.

În 2011, Mureşan a fost la un pas să plece în China, la Chgangchun Yatai, dar transferul a căzut în ultimul moment. El ar fi câştigat 2,1 milioane de euro în trei ani de zile. "Cluburile s-au înţeles, m-am înţeles şi eu cu chinezii. M-au nemulţumit unele clauze din contract. Nu mă puteam adresa la FIFA. Dacă luam cartonaş galben, rămânea la latitudinea lor cu cât mă amendează. Te amendau cu cât doreau ei. M-am gândit că rămân cu 500.000 de euro pe care îi luam la semnătură şi apoi ce fac? Mă duc cu familia acolo. Mă întorc acasă, mă suspendă, nu mai joc vreo doi ani. Dacă era contractul corect, mergeam. Normal că s-au supărat conducătorii de la CFR, dar le-a trecut", a povestit fotbalistul atunci, într-un interviu acordat ZIUA de CLUJ. Mijlocaşul a contribuit decisiv la câştigarea tuturor trofeelor din visteria clubului din Gruia, opt la număr (trei titluri, trei cupe şi două supercupe).

Mureşan nu a avut cele mai bune relaţii cu conducerea clubului "ceferist" , având mai multe clinciuri cu oficialii clujeni. Primul episode a fost în în 2010, când a fost anunţat că remuneraţia îi va fi micşorată pentru lipsa de rezultate. Aflat cu echipa naţională într-un turneu în America de Sud, jucătorul a replicat tăios că nu va accepta niciodată aşa ceva. Ulterior, el a atacat decizia la Comisiile Ligii şi a câştigat, iar în final, a căzut şi la pace cu conducătorii CFR-ului.

Ultima dată jucătorul a fost luat în colimator după ce a fost eliminate în semifinala Cupei României, cu Astra, din sezonul recent încheiat. Imediat după meci a fost anunţat că nu mai are ce căuta la prima echipă, însă la trei zile distanţă a fost reprimit.

Loading...
Comenteaza