Halep a ratat calificarea în finala Rogers Cup, după ce a pierdut în faţa Elinei Svitolina

Halep a ratat calificarea în finala Rogers Cup, după ce a pierdut în faţa Elinei Svitolina
Simona Halep, cap de serie numărul 2 şi locul 2 WTA, a ratat, duminică dimineaţă, calificarea în finala Rogers Cup (Toronto), după ce a fost învinsă, cu scorul de 6-1, 6-1, de ucraineanca Elina Svitolina, a cincea favorită şi numărul 5 mondial, în semifinalele competiţiei.

Partida a durat 56 de minute. De-a lungul întâlnirii, Halep a comis nu mai puţin de 34 de erori neforţate şi a reuşit nouă mingi direct câştigătoare, în timp ce adversara sa a avut 16 greşeli neprovocate şi opt mingi direct câştigătoare.

În finală, Elina Svitolina o va întâlni pe Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 6 şi locul 6 WTA. Jucătoarea daneză a trecut, sâmbătă, în semifinale, de americanca Sloane Stephens, locul 934 WTA, scor 6-2, 6-3.

Prezenţa în penultimul act este recompensată la Rogers Cup cu 122.190 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

Premiul pentru finalistă la Toronto este de 243.920 de dolari, iar pentru câştigătoare, 501.975 de dolari. Finalista primeşte 585 de puncte WTA, iar învingătorea, 900 de puncte.

În 2016, Rogers Cup s-a desfăşurat la Montreal, iar competiţia a fost câştigată de către Simona Halep. Românca a ratat, astfel, şansa de a se califica în finală şi de a deveni prima femeie, după o pauză de 17 ani, care cucereşte trofeul timp de doi ani la rând, în două oraşe diferite. Ultima jucătoare care a reuşit această performanţă a fost elveţianca Martina Hingis, care şi-a adjudecat titlul în 1999 şi 2000.

 

Loading...
Comenteaza