Halep, încrezătoare în şansele României de a trece de barajul Fed Cup: "avem șansa noastră cu Germania"

Halep, încrezătoare în şansele României de a trece de barajul Fed Cup:
Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 3 WTA) s-a arătat încrezătoare în şansele României de a învinge echipa Germaniei în barajul de menținere în Grupa Mondială a Fed Cup.

Sportiva a afirmat, într-o conferinţă de presă, că lotul ţării noastre poate trece de reprezentativa Germaniei, chiar dacă în componenţa ei se află şi Angelique Kerber, locul 2 WTA și câștigătoarea turneului Australian Open.

"În primul rând m-am bucurat că nu mergem în Australia, pentru că drumul e greu. M-am bucurat că jucăm cu Germania, din nou acasă și din nou la Cluj. Am avut o săptămână deosebită acolo. Chiar dacă nu am câștigat, partida cu Cehia a fost o experiență bună pentru noi, ca și echipă. Cred că avem șansa noastră cu Germania, deși are o câștigătoare de Mare Șlem în componență. Trebuie să ne ridicăm așa cum am făcut-o și până acum și să încercăm să câștigăm. Meciul e deschis. Au jucătoare bune, destul de multe chiar, sper să ne întregim și noi echipa și să mergem cu încredere", a spus ea, citată de Agerpres.

De asemenea, Halep consideră că faptul că partida se va disputa pe zgură este în avantajul României. 

"E o veste bună și că se va juca pe zgură. Pentru că după Miami toate ne antrenăm doar pe zgură și era bine să fie tot zgură. Dacă se juca pe hard ne întrerupea un pic sesiunea de antrenamente pe zgură și nu era OK", a explicat sportiva. 

Jucătoarea română a menționat că va face anul acesta intervenția chirurgicală de deviație de sept, dar nu a stabilit încă data. Totodată, ea a precizat că a renunțat definitiv la bandajele la glezne pe care le-a purtat în ultimii doi ani.

România - Germania, meciul din play-off-ul Grupei Mondiale a FED CUP by BNP Paribas, se va juca la Cluj-Napoca pe 16 și 17 aprilie. Cele două ţări s-au mai întâlnit o singură dată, în 1974, la Napoli, iar RFG se impunea cu 3-0 în faza sferturilor de finală ale Grupei Mondiale: Helga Masthoff - Virginia Ruzici 6-3, 6-2, Helga Hosl - Mariana Simionescu 6-3, 6-3, Katja Ebbinghaus/Helga Masthoff - Judith Gohn/Virginia Ruzici 6-3, 1-6, 6-3.

Loading...
Comenteaza