Mechel evită penalizarea şi fuzionează cu Iara

Mechel evită penalizarea şi fuzionează cu Iara
“Sârmarii” vor să scape de penalizare printr-o manevră ingenioasă: fuziunea cu SESO Iara.

Pentru a nu începe sezonul următor cu o penalizare de 14 puncte din cauza neîndeplinirii baremului în sezonul recent încheiat, “sârmarii” au şanse mari de a fuziona cu SESO Iara. Noua echipă ar urma să se mute la Câmpia Turzii, sub comanda antrenorului Ioan Tătăran.  

 

CS Mechel Câmpia Turzii a înregistrat trei victorii şi două egaluri pe tot parcursul sezonului 2008-2009 al Ligii a II-a, acumulând o zestre de doar 11 puncte. în acest context, echipa ar urma să evolueze în campionatul următor în seria a VI-a a Ligii a III-a, cu o penalizare de 14 puncte, care i-ar face extrem de dificilă menţinerea în al treilea eşalon valoric. Soluţia pare să vină de la ocupanta locului 13 în sezonul trecut în aceeaşi serie, SESO Iara, echipă care a mai ajutat formaţia din Câmpia Turzii în pauza competiţională din iarnă. Atunci, la Mechel au ajuns opt jucători ai echipei de Liga a III-a, împreună cu antrenorul Ioan Tătăran. în plus, “sârmarii” au fost susţinuţi, mai mult sau mai puţin oficial, de finanţatorul echipei din Iara, Gheorghe Irimieş.

 

Acum, varianta cea mai probabilă este o fuziune între CS Mechel Câmpia Turzii şi SESO Iara. Dacă acest lucru se va întâmpla, echipa din Iara ar urma să se mute la Câmpia Turzii, iar Tătăran să fie antrenorul grupării nou-formate. Cele două părţi evită să dea un răspuns clar, însă admit existenţa negocierilor şi spun că o decizie în acest sens va fi luată cel târziu săptămâna viitoare.

 

 Preşedintele “sârmarilor”, Vasile Bogătean, susţine că cele două cluburi sunt încă în faza de discuţii. “Deocamdată, discutăm, să vedem la ce înţelegere ajungem. Reunirea lotului nostru va avea loc pe 6 iulie, iar deocamdată, nu am decis să dăm drumul niciunui jucător, decât dacă vor avea oferte. Este posibil ca săptămâna viitoare să stabilim situaţia echipei”, a explicat Bogătean.

 

Patronul echipei SESO Iara, Gheorghe Irimieş, spune că Mechel nu este singura echipă cu care negociază. “Totul este la nivel de discuţii, dar eu vorbesc cu reprezentanţii a şapte cluburi. Vom vedea ce va fi”, a declarat Irimieş.

 

Cinci antrenori pentru 11 puncte

 

în sezonul 2008-2009, Mechel a avut cinci antrenori: Dorel Purdea, Alexandru Andraşi, Valentin Şandru, Ioan Tătăran şi Mihai Cuc. în tur, “sârmarii” au acumulat şapte puncte rezultate din victoriile cu ACU Arad şi Mureşul Deva, plus egalul cu FCM Târgovişte. în a doua jumătate a campionatului, echipa a obţinut doar patru puncte, după un egal cu UTA şi o victorie cu FC Drobeta Turnu Severin.

Loading...
Comenteaza