Meci cu scântei la Baia Mare. Unirea a pierdut, dar calificarea se va juca la Dej FOTO/VIDEO

Meci cu scântei la Baia Mare. Unirea a pierdut, dar calificarea se va juca la Dej FOTO/VIDEO
CS Unirea Dej a pierdut cu scorul de 1-3 partida cu Explorări Baia Mare. Meciul, care a contat pentru play-off-ul Diviziei A1 la volei masculin, nu a fost lipsit de incidente.

Uniriştii au învins sâmbătă, la Dej, cu scorul de 3-0 formaţia Explorări Baia Mare. Meciul doi s-a disputat în această după-amiază în Baia Mare. Dejenii au făcut deplasarea fără Silviu Suson, acesta accidentându-se la prima întâlnire dintre cele două formaţii.

Băimărenii au turat motoarele încă din debutul meciului şi au condus cu 5-3 după numai câteva minute. Dejenii şi-au revenit timid (9-10), dar nu au reuşit să le pună probleme gazdelor (15-13, 20-18, 22-19). La finalul setului, tabela de marcaj a indicat 25-22.

Runda secundă a fost la discreția voleibaliștilor din Baia Mare (8-4, 10-5). Dejenii au încercat să se regrupeze, însă eforturile lor au fost în zadar, setul fiind compromis încă de la jumătatea acestuia (18-12). Runda s-a încheiat la o diferenţă de 10 puncte (25-15) în favoarea gazdelor.

Ceva s-a schimbat în jocul Unirii şi, surprinzător sau nu, după primele minute disputate tabela arăta: Explorări 0-5 Unirea. Băimărenii au încercat să se apropie periculos (7-9), însă parcă au fost lipsiţi de energie. Mai mult decât atât, Dănuț Mititelu a suferit o accidentare şi a fost nevoie să fie schimbat. Uniriștii s-au impus cu 25-19.

Ultimul act a fost cu siguranţa cel mai disputat. Chiar dacă totul ducea spre o victorie categorică a gazdelor (6-2, 14-8), dejenii au revenit fabulos (14-10, 14-12, 15-15) şi chiar au preluat conducerea, 17-18. Deznodământul partidei nu a fost recomandat cardiacilor. Voleibaliştii celor două formaţii au mers umăr la umăr (20-21, 22-21, 23-22, 23-24), iar câteva decizii controversate luate de arbitru au aruncat banca tehnică a Unirii în aer. Interesant este că respectivele decizii au fost luate în "prelungirile" ultimului set, atunci când întregul public a creat o atmosferă sufocantă. Dejenii şi-au pierdut firea, au contestat deciziile luate de "fluieraşi", însă nimeni şi nimic nu le-au clintit hotărârile. Runda s-a încheiat 29-27 pentru gazde, care totodată şi-au adjudecat şi meciul cu 3-1.
"În prima parte nu am evoluat foarte bine, cred că setul patru meritam să îl câştigăm. Nu vreau să fac foarte multe comentarii la cald, dar cred că sunt oameni în sportul acesta care nu au ce căuta. Nu cred că cineva ar fi foarte încântat să fie arbitrat aşa cum a fost arbitrajul, în felul acesta. Cred că nu am funcţionat prea bine pe extreme, pe partea de atac, dar sper ca duminică, la Dej, să avem o altă faţă", a declarat imediat după meci Victor Lazăr, antrenorul Unirii Dej.

De cealaltă parte, băimărenii susţin că nu au fost probleme cu arbitrajul. "A fost un meci greu şi cred că l-am făcut noi şi mai greu. Cred că în setul 3 am greşit mult la preluare şi acestea au fost motivele pentru care am făcut practic doar o cursă de urmărire. În privinţa arbitrajului nu înţeleg de ce e controversat, nu văd care e problema în ceea ce priveşte arbitrajul. Meciul de astăzi curgea clar într-o direcţie favorabilă, un scor scurt 3-0, dar este clar că de jucat se joacă şi eu sunt convins că duminică ne va fi infinit mai greu decât în primul meci", a declarat Marius Botea, antrenorul formaţiei Explorări Baia Mare.

Ultima întâlnire, care va fi decisivă, se va disputa duminică, 17 martie în Sala Sporturilor din Dej. Echipa care va învinge se va califica în semifinalele competiţiei.

Loading...
Etichete
Comenteaza