Mesajul lui Cristi Dulca, după startul ratat de sezon: “Trebuie să reparăm greşelile, iar Universitatea va arăta mai bine în următoarele etape”

Mesajul lui Cristi Dulca, după startul ratat de sezon: “Trebuie să reparăm greşelile, iar Universitatea va arăta mai bine în următoarele etape”
| Foto: fcuniversitateacluj.ro

Antrenorul “Șepcilor roșii” consideră că formația sa va arată mai bine în rundele viitoare, dar recunoaște că “studenții” suferă încă la capitolul omogenitate, în urma numeroaselor mutări reușite în perioada de mercato.

Tehnicianul Universității Cluj a oferit un interviu site-ului oficial al echipei, în care a oferit mai multe reacții în urma înfrângerii suferite la Reșița. Deși porneau ca și mari favoriți, “studenții” au fost învinși, 2-0, de o nou-promovată în eșalonul secund. Cristi Dulca susține că va remedia problemele de la meciul din Banat și că formația sa va arăta mai bine în etapele viitoare. În plus, antrenorul a vorbit și despre noi transferuri la “U” Cluj.

Te-ai întors acasă după o pauză de 7 ani. Cum ai regăsit-o pe “U” şi ce sentiment te-a încercat când ai revenit în vestiarul echipei tale de suflet?

Cristi Dulca: Sunt bucuros să fiu din nou acasă, deşi cu sufletul eu nu am plecat niciodată de la Universitatea. Acum 7 ani, când echipa era în Liga 1, a fost o perioadă puţin mai tulbure, cu condiţii foarte precare, iar în urmă cu 9 ani, când am promovat ultima dată, aş aminti probabil cea mai frumoasă perioadă a mea ca şi antrenor.

Acum am întâlnit un club foarte bine pus la punct, organizat în toate departamentele, care are toate condiţiile pentru a face performanţă. Nu este un moment uşor, deoarece sezonul trecut s-a ratat promovarea, motiv pentru care în clipa de faţă există frustrare atât în rândul suporterilor, cât şi al jucătorilor.

Am început, însă, un nou drum şi este important să ne organizăm foarte bine, să formăm un nou grup, chiar dacă au venit mulţi jucători. Nu ne aşteaptă nici pe departe o misiune uşoară, dar vom aborda fiecare partidă numai la victorie.

Debut nefast pentru Universitatea în noul sezon. Ce nu a mers la Reşiţa?

Cristi Dulca: Da, aşa este. Nu mă aşteptam la acest început, la acest scor, până la urmă. Am pierdut un meci cu o nou-promovată, totul după ce am parcurs un cantonament foarte bun în Slovenia, cu meciuri amicale reuşite, iar echipa s-a pregătit exemplar. Dacă ne uităm la primul “11” de la Reşiţa, am aliniat doar patru străini. Desigur, nu cred că acesta a fost motivul rezultatului, dar, într-adevăr, omogenizarea echipei durează mai mult.

Achiziţiile au calitate, însă jocul s-a pierdut pe două faze fixe, deşi am pregătit destul de bine acest detaliu. Din păcate, acesta este fotbalul, dar să nu uităm că a fost doar prima etapă. Nu e nimic pierdut, trebuie să ne reparăm greşelile, iar Universitatea va arăta mai bine în următoarele etape.

Urmează o serie de meciuri considerate pe teren propriu, dar pe care le vom juca la Târgu Mureş, cu porţile închise. Cum vei reuşi să îi motivezi pe băieţi în perioada următoare?

Cristi Dulca: E neplăcut să fii lipsit de aportul suporterilor. A fost acel episod regretabil din timpului meciului tur cu Hermannstadt, de la baraj, dar trebuie să trecem cu bine peste aceste jocuri de la Târgu Mureş, care sper să fie cât mai puţine. Îmi doresc să se refacă repede gazonul de pe Cluj Arena, iar când ne vom întoarce acasă să avem un avans considerabil şi să ne bucurăm alături de fanii noştri.

Campionatul abia a început, dar suntem curioşi ce echipe te-au impresionat în runda inaugurală.

Cristi Dulca: Mi-a plăcut UTA Arad, e o echipă organizată, a avut atitudine şi s-a impus la scor (3-0, cu Dunărea Călăraşi, n.n). De asemenea, Petrolul Ploieşti a arătat bine în a doua repriză a meciului cu Metaloglobus. Nu putem spune că există o favorită, cel puţin nu acum.

Sezonul trecut Academica Clinceni a pierdut în prima etapă (1-2 cu CS Mioveni, n.n), dar, până la urmă, a promovat alături de Chindia. În ceea ce ne priveşte, nu mai avem voie să repetăm greşelile trecutului, suntem o echipă cu pretenţii, suntem Universitatea Cluj! Trebuie să ne respectăm prin modul de exprimare, printr-un joc plăcut, până la urmă. Cred că abia după 5-6 etape vom putea să ne dăm seama cine se va bate cu adevărat la promovare sau dacă vor fi surprize.

Are “U” forţa să promoveze, de această dată fără a mai trăi periculos?

Cristi Dulca: Trebuie să fim realişti. Când pierzi cu o nou-promovată nu te poţi considera o echipă care luptă să revină în Liga 1. Le-am spus băieţilor că trebuie să fie muncitori, modeşti, să trateze fiecare meci extrem de serios, indiferent de numele adversarului şi, bineînţeles, să legăm victorii, pentru a ne îndeplini obiectivul.

Vor mai veni jucători?

Cristi Dulca: Mi-aş dori să mai aducem doi jucători până la încheierea perioadei de transferuri.

Români, străini?

Cristi Dulca: Români.

Ne poţi spune şi pe ce posturi?

Cristi Dulca: E o surpriză, dar îi sfătuiesc pe fani să stea cu ochii pe site-ul oficial (râde, n.n).

Ai un mesaj de final de interviu şi de început de sezon pentru suporteri?

Cristi Dulca: Le înţeleg supărarea, mai ales că s-a ratat promovarea, dar îmi doresc să creadă în noi. Am fost în tribună, am fost alături de ei la multe meciuri, ştiu cum trăiesc şi cum o susţin pe Universitatea. Îi vrem alături şi la bine şi la rău, deoarece toată lumea doreşte binele echipei. Am demonstrat de atâtea ori că împreună suntem mai puternici.

Îţi mulţumim frumos pentru interviu. Haide “U”!

Cristi Dulca: Cu plăcere. Haide “U”!

În runda cu numărul doi, Universitatea Cluj va juca la Târgu Mureș, în compania celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Partida e programată duminică, 11 august, de la 15:30.

 

Loading...
Comenteaza