Mihai Silvășan, înaintea derby-ului cu CSU Sibiu: “Marea provocare va fi să dăm totul în apărare și să obținem puncte ușoare pe tranziție”

Mihai Silvășan, înaintea derby-ului cu CSU Sibiu: “Marea provocare va fi să dăm totul în apărare și să obținem puncte ușoare pe tranziție”
| Foto: fiba.basketball

Antrenorul de la U-BT a anunțat că noile achiziții, Alhaji Mohammed și Nana Foulland vor fi în lotul echipei pentru partida dintre primele două clasate din Liga Națională.

După două victorii și două înfrângeri în Grupa Roșie, clujenii e pregătesc de cel mai important meci, din punct de vedere al tradiției, dar și al fanilor. În Sala Polivalentă vine marea rivală și, totodată, liderul Ligii Naționale, CSU Sibiu. “Studenții” se declară pregătiți pentru derby și știu exact ce au de făcut pentru a se impune în fața marii rivale.

Mihai Silvășan a prefațat partida cu sibienii. “Probabil e meciul pe care fanii îl așteaptă cel mai tare. Primele două meciuri din acest sezon au fost foarte interesante, în special cel de acasă, când ei au condus o mare parte din joc, dar noi am câștigat în final. Sibiul e o echipă puternică, care își dorește titlul de campioană, dar la fel suntem și noi. Noi vom avea în lot doi jucători noi, care au apucat să facă doar câteva antrenamente. Vom încerca să îi integrăm cât de bine și sper să ieșim învingători”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul celor de la U-BT a vorbit despre noile achiziții, dar și despre problemele medicale pe care le au unii dintre jucătorii săi. “Nu am avut foarte multe meciuri de pregătire în această pauză, am încercat să jucăm și altele, dar nu merita să riscăm o accidentare. Marea provocare va fi să dăm totul în apărare și să obținem puncte ușoare pe tranziție.

Ambii jucători noi vor face parte din lot. În schimb, Marinov va lipsi tot sezonul, Easley a suferit o accidentare la cot și va lipsi câteva zile. Cei doi jucători noi au venit cu energie, Alhaji este din punct de vedere fizic foarte bine, iar Foulland este rookie în acest an în Europa”, a spus Silvășan.

Aleksandar Rasic a vorbit, la rândul său, despre derby. “Una dintre cele mai bune echipe din campionat vine aici. Am jucat de două ori împotriva lor în acest sezon și cred că va fi un meci interesant. Noi am făcut câteva schimbări, ei au jucători buni și ne așteptăm la un meci bun. Ceea ce putem face este să ne concentrăm pe jocul nostrum și să încercăm să învingem. Pentru unii, acest tip de meci vine cu presiune, iar pentru alții e o bucurie. Pentru mine e o bucurie și toată lumea vrea să câștige. Când începe meciul uiți de tot și te concentrezi pe victorie”, a precizat baschetbalistul.

Căpitanul formației clujene a discutat și despre noii săi colegi. “Până acum totul este bine. Foulland a venit în urmă cu câteva zile, încearcă să se acomodeze și noi încercăm să îl ajutăm. Ceea ce putem face este să ne concentrăm pe defensivă și să exersăm cât mai mult”, a spus Rasic.

Partida dintre U-BT și CSU Sibiu se va disputa marți, 5 martie, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă. Cele două echipe și-au împărțit victoriile în acest sezon, fiecare reușind să se impună pe propriul teren.

 

Loading...
Comenteaza