Olandezii la putere. Faceți cunoștință cu Zijler și van den Broek

Olandezii la putere. Faceți cunoștință cu Zijler și van den Broek
Sergio Zijler și Benjamin van den Broek, ultimii olandezi sosiți la “U” Cluj, au fost prezentați presei.

Primul va fi jucătorul "Șepcilor roșii" până la vară, iar celălalt va îmbrăca tricoul alb-negru pentru următorul an și jumătate. Staff-ul tehnic e încântat de noile achiziții și îi asigură pe fani că ambii vor confirma la Universitatea.

"Cunoaștem școala olandeză și ne orientăm spre fotbaliștii pe care ni-i permitem. Nu putem cheltui milioane, dată fiind situația clubului. Ne place școala olandeză, la fel și finanțatorului nostru. Îl cunosc pe Zijler, e rapid, avem concurență bună în benzi. Pe van den Broek l-am antrenat la Den Bosch, a fost căpitan acolo, are calitate, e un fotbalist "box-to-box", se apără și atacă. E neobosit, aș spune, poate alerga toată ziua. Aleargă și după meciuri.

Sunt fotbaliștii de care aveam nevoie, le-am explicat că ne pot ajuta și că am încredere în ei. Nu contează naționalitatea, fiecare trebuie să demonstreze că merite să joace la Universitatea. Există multe ambiții aici, vrem să strângem cât mai multe puncte, vrem cupa. Vom face lucruri frumoase împreună", a explicat directorul tehnic Alfons Groenendijk, la conferința de presă.

Zijler, pentru care Liga I nu e tocmai o necunoscută, nu se teme de concurență și vrea un trofeu cu "U" Cluj. În schimb, Broek își propune să devină unul dintre golgheterii echipei.

"N-am apucat să văd prea multe în Cluj, dar toată lumea e prietenoasă aici. Antrenorii m-au convins să vin la Universitatea. Joc în benzi, voi avea concurență acolo, însă nu mă sperie acest lucru, nu e o presiune pentru mine. Am o viteză bună. Mi-ar plăcea să câștigăm cupa, totul e posibil, suntem deja în semifinale. Am auzit de Steaua, îl cunosc pe Breeveld. Am auzit și de Rapid", a declarat Zijler, care va purta tricoul cu numărul 14.

"Mă simt bine aici, colegii m-au primit bine. Stadionul e incredibil, am înțeles că avem fani fanatici și trebuie să-i răsplătim cu victorii. Fotbalul din România e diferit, mai fizic decât cel din Olanda, însă îmi place și acest stil. Am considerat că aveam nevoie de o nouă provocare. Acum e momentul potrivit pentru ea, mai ales că mă cunosc antrenorii. Alerg mult, apar la finalizare, am clarviziune. Până la finalul campionatului vreau să înscriu patru-cinci goluri", a completat van den Broek, mijlocașul cu peste 150 de meciuri în Olanda.

Universitatea va începe returul pe Cluj Arena, în compania revelației ASA Târgu-Mureș. Meciul e programat duminică, 22 februarie, de la ora 18:00.

Fotbaliști versus ultrași, în Sala Polivalentă

Universitatea Cluj și fanii săi continuă seria meciurilor caritabile. De această dată este vorba despre o partidă demonstrativă între elevii lui George Ogăraru și componenții Peluzei "Șepcile roșii". Întâlnirea inedită e programată miercurea viitoare, la ora 19:00, în Sala Polivalentă. Un bilet va costa 5 lei, iar încasările vor merge către Asociația Hans Spalinger, partenerii "alb-negrilor".

 

 

 

 

Loading...
Comenteaza