Peste 400 de lupte la Mondialul de Karate de la Cluj. Aproape 1000 de medalii puse în joc

Peste 400 de lupte la Mondialul de Karate de la Cluj. Aproape 1000 de medalii puse în joc
Campionatul Mondial de Karate Fudokan, programat luna viitoare, le promite clujenilor un spectacol total. Peste 400 de lupte vor avea loc pe durata întregii competiții și aproape 1000 de medalii vor fi puse în joc.

Competiția va reuni aproximativ 2.000 de sportivi din 48 de țări, care se vor lupta pentru cele 900 de medalii puse în joc de organizatori. Întrecerea va va avea categorii de copii, juniori, tineret, seniori, dar și o întrecere oldies, pentru karatiștii cu state mai vechi.

În cele trei zile de Campionat Mondial, în Sala Polivalentă vor fi amenajate 12 suprafeţe de concurs (tatami) pe care sportivii vor urca în drumul lor spre finală. În total, nu mai puţin de 480 de lupte vor avea loc în concurs. Pentru câştigarea unei medalii, fiecare luptător sau luptătoare va trebui să iasă învingător/învingătoare din 32 de confruntări în care "singurul adversar cu adevarat puternic eşti tu însuţi", aşa cum le place sportivilor să spună.

Luptele vor fi transmise pe ecranele gigant care vor fi amplasate în sală, iar sistemul de sunet şi lumini va transforma fiecare luptă într-un adevărat spectacol. Finalele se vor desfăşura pe o suprafaţă de luptă iluminată special, pentru a sublinia miza luptei decisive pentru medaliile de aur.

Evenimentul va depăşi, însă, graniţele unei competiţii sportive. Organizatorii le pregătesc spectatorilor o serie de surprize în cele trei zile de competiţie. În completarea luptelor din concursul oficial, care se anunţă extrem de disputate, în Sala Polivalentă vor avea loc demonstraţii de karate, spargeri şi momente inedite, printre care şi un „fusion" spectaculos între karate şi balet.

Cu ocazia turneului se vor colecta fonduri pentru fundația Casa AKSZA, înființată în anul 2000 și care în prezent găzduiește un număr de 14 copii abandonați, oferindu-le cazare permanentă, hrană, vestimentație și facilități de educare, în vederea reintegrării lor în societate la atingerea vârstei maturităţii. Este vorba de cea mai mare acțiune caritabilă inițiată până în prezent de o companie hotelieră din Cluj-Napoca (Hampton by Hilton).

Campionatul Mondial de Karate Fudokan va avea loc în perioada 3-5 noiembrie 2017, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Biletele sunt disponibile online pe ghidlocal.com. Un bilet pentru o zi de concurs are preţul de 12 lei, iar un „tournament pass", abonament valabil pe toată durata competiţiei, costă 30 de lei.

România este actuala deținătoare a titlului mondial, iar principalele adversare la acest turneu vor fi Rusia, Belarus și Polonia.

Loading...
Comenteaza