Rednic, şef suprem în vestiar: "Nu ne mai antrenăm cum vor unii jucători, ci cum spun eu!"

Rednic, şef suprem în vestiar:
Antrenorul CFR-ului a luat măsuri dure după umilinţa de la Vaslui şi le cere fotbaliştilor mai multă implicare. Acesta a explicat pentru ZIUA de CLUJ excluderea lui Ricardo Cadu din lotul pentru următorul meci.

Mircea Rednic a vorbit azi pentru ZIUA de CLUJ despre relaţia sa cu jucătorii şi îi transmite căpitanului Ricardo Cadu să-şi schimbe atitudinea. „L-am exclus pentru că a greşit, a făcut o remarcă pe care nu trebuia s-o facă", povesteşte tehnicianul „feroviarilor". Acesta explică şi de ce a renunţat la Pantelis Kapetanos şi Eduard Stăncioiu, dar abordează şi tema postului său.

ZIUA de CLUJ: Ce s-a întâmplat cu Ricardo Cadu?
Mircea Rednic: - Nu s-a întâmplat nimic, el nu face parte din lot acum, dar asta nu înseamnă că e o decizie definitivă sau că nu va mai juca.


Aţi avut un conflict cu el, un schimb de replici?
Eu nu am conflicte cu jucătorii, eu nu stau să mă cert , să vociferez sau să mi se răspundă nu ştiu cum. Eu sunt corect cu jucătorii. M-a deranjat atitudinea lui, el a avut o remarcă pe care nu trebuia s-o aibă, iar eu nu accept aşa ceva. Nu spun ce-a zis pentru că sunt chestiuni de bucătărie internă.

Cadu a fost un lider în vestiar în ultimii ani...
Eu nu îl judec pe Cadu pentru trofeele şi evoluţiile din trecut, nu fac asta cu nici un jucător. Contează foarte mult forma sportivă. El a avut o atitudine nepotrivită la Vaslui, nu mi-a plăcut. Trebuie să înveţe să-şi respecte antrenorii, nu doar să fie el respectat!

Totuşi, el a fost susţinut mereu de conducere. Chiar şi preşedintele Iuliu Mureşan a spus că uneori se consultă cu el atunci când se iau anumite decizii.
Conducerea clubului mi-a dat încredere şi are încredere în mine, eu răspund pentru deciziile pe care le iau, iar timpul îmi dă sau nu dreptate, dacă am procedat corect sau nu. Eu sunt împăcat cu mine şi cu ceea ce realizez la CFR Cluj, sunt mulţumit de felul în care lucrez. Eu nu antrenez trecutul, ci prezentul şi mă gândesc la viitor.


Unii antrenori au plătit cu postul după ce s-au contrat cu Ricardo Cadu. Nu vă e teamă de demitere?
Nu ştiu, nici nu mă interesează, eu am metodele mele de muncă şi antrenamentele mele. Jucătorii trebuie să înţeleagă şi să facă ce le spun eu. Şi să vă mai spun ceva! Aici nu se mai fac antrenamente cum se făceau în trecut, cum sugerau anumiţi fotbalişti, cum vroiau ei. Eu am avut rezultate prin ceea ce am făcut. Asta trebuie să înţeleagă orice jucător. Eu sunt corect cu ei , dar şi ei trebuie să fie corecţi cu mine.


Aveţi un ultimatum din partea lui Paszkany, să câştigaţi un anumit număr de puncte în următoarele etape? S-a pus problema să plecaţi după momentul Vaslui?
Nici un moment. Mă deranjează că a apărut imediat în mass-media că aş fi dat afară încă de pe la pauză, nici vorbă de aşa ceva. Aţi scris că voi fi demis, presa a scris că voi fi dat afară. Sunt doar speculaţii, nimic mai mult.


Dar ştiţi că nu aţi fi primul antrenor demis de CFR după reconfirmare a postului.
Ştiu în ce m-am băgat. Am acceptat să preiau echipa cu orice riscuri şi îmi asum această chestiune . Antrenorul plăteşte mereu primul, mă repet. Eu am venit să fac performanţă şi cred că voi şi reuşi. Despre demisie, nu se pune problema, voi fi pe bancă cu Viitorul apoi şi în celelalte partide. Mă deranjează că se speculează.


La CFR nici un antrenor nu poate fi sigur de post. Cunoaşteţi istoricul ultimilor tehnicieni de aici?
Dar aşa e peste tot, nu doar aici, să ştiţi. Dar eu sunt antrenor, eu fac echipa, eu răspund pentru tot. Eu îmi pregătesc jocurile, antrenamentele. Vor veni şi rezultatele.


Revenind la lot, în afara lui Cadu aţi mai renunţat la doi jucători, Kapetanos şi Stăncioiu.

Pe Stăncioiu l-am trimis la echipa a doua pentru că nu se mai poate face nimic cu el. El e de atâţia ani aici, a fost al doilea portar, iar când ai nevoie de el, nu te ajută absolut deloc, s-a văzut asta. Nu mai am ce să fac cu Stăncioiu. Cu părere de rău, dar chiar nu ne mai poate ajuta.

Şi Kapetanos?
A ajutat mult clubul în trecut, dar acum am alte soluţii. Cum am mai spus, eu nu-i judec pe jucători pentru trecut. Şi eu am câştigat trofee, am făcut performanţă, dar prezentul contează cel mai mult. Cu Pantelis asta este situaţia, nu am nimic cu el, însă e în scădere.

Susţinut de Trică

Fost coleg de echipă cu Ricardo Cadu, iar apoi antrenor al portughezului, Eugen Trică îi ia apărarea jucătorului în disputa cu Mircea Rednic. "Cadu e un exemplu, dacă o echipă ar avea trei de Cadu, ar lua campionatul oricând la pas. El este un băiat inteligent şi te ascultă dacă eşti corect cu el. Nu comentează şi îşi dă viaţa pentru tine dacă îl respecţi. Nu e conflictual, astea sunt poveşti cu peşti. Băiatu ăsta trebuie să joace, e un lider adevărat", a spus Trică pentru ziuadecj.ro.

"Meciul cu Vaslui a fost jenant, a fost o umilinţă pentru mine şi pentru toată lumea. Atitudinea jucătorilor m-a deranjat foarte tare, nu am fost în stare să facem nimic. Nu s-a pus niciodată problema să fiu dat afară, sunt doar speculaţii" Mircea Rednic - antrenor CFR Cluj

 

Loading...
Etichete
Comenteaza