Sala Polivalentă extinsă, pregătită pentru FIBA #EuroBasket2017

Sala Polivalentă extinsă, pregătită pentru FIBA #EuroBasket2017
În ultima perioadă Sala Polivalentă din Cluj s-a aflat într-un proces de extindere a numărului de locuri pentru FIBA #EuroBasket2017.

"Sala Polivalentă Cluj-Napoca, extinsă la 10.000 de locuri şi gata pentru FIBA #EuroBasket2017!", a anunţat Federaţia Română de Baschet pe pagina sa de Facebook.

Polivalenta se pregăteşte de EuroBasket 2017

De la 7.200, numărul de scaune va creşte la 9.300, la care se vor adăuga locurile din noul sector destinat reprezentanţilor mass-mediei. Extinderea a fost angajamentul pe care Clujul şi l-a luat în faţa Federaţiei Internaţionale de Baschet, atunci când a primit organizarea unei grupe a EuroBasket 2017. Costul proiectării, al lucrărilor şi al noilor dotări necesare pentru găzduirea EuroBasket 2017 se ridică la 16 milioane de lei.

FIBA EuroBasket va avea loc pentru prima dată în istorie şi în România, în 2017. Meciurile vor avea loc în perioada 1 septembrie - 7 septembrie 2017, la Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă.

Spania, campioană europeană en-titre și cea mai temută adversară, va aduce în România vedete precum faimosul Pau Gasol - desemnat Most Valuable Player în diferite ediții ale Cupei Mondiale FIBA sau Eurobasket, Ricky Rubio, Mark Gasol, Rudy Fernandez sau Sergio Rodriguez. Recent, Sergio Llull și-a exprimat deja dorința de câștiga cu Spania la FIBA EuroBasket 2017 a patra lui medalie de aur continentală.

Croația - dublă medaliată cu bronz la Campionatul European - va aduce giganți ai baschetului ca Bojan Bogdanovic, desemnat cel mai bun marcator la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, iar Muntenegru va face spectacol cu jucători vedetă precum Nikola Vučević sau Nikola Pavlicevic.

Cehia va aduce jucători de elită precum Tomas Satoransky și Jan Vesely, în timp ce Ungaria va veni la întâlnirea Giganților cu baschetbaliști ca Adam Hanga, desemnat Most Valuable Player al etapei în Spania.

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Naționala României va lupta alături de vedetele baschetului european la FIBA Eurobasket 2017, într-un moment istoric pentru sportul românesc.

Meciurile în care românii vor putea vedea Giganții Europei la baschet vor avea loc în perioada 1 septembrie - 7 septembrie, la Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă.

Programul complet al Grupei C:

Vineri, 1 septembrie, Ungaria va juca împotriva Croaţiei, Muntenegru va înfrunta campioana europeană Spania, iar România se va lupta cu Cehia.

Sâmbătă, 2 septembrie, vor avea loc meciurile dintre Muntenegru - Ungaria, Cehia - Spania, iar România va înfrunta Croaţia, dubla medaliată cu bronz la Campionatul European.

Luni, 4 septembrie, spectacolul va fi asigurat de Ungaria - Cehia, Muntenegru - Croaţia, iar campioana en-titre Spania va juca împotriva României.

Marţi, 5 septembrie, meciurile se vor disputa între Cehia - Muntenegru, Croaţia - Spania, iar România va întâlni Ungaria.

Joi, 7 septembrie, lupta va continua cu Cehia - Croaţia, Ungaria - Spania, iar Muntenegru va juca împotriva României.

Cele mai bune patru echipe din Grupă vor merge mai departe în Turcia, la Istanbul, unde vor avea loc optimile de finală. Finala se va desfăşura în Turcia, la Istanbul, pe 17 septembrie 2017.

 

Loading...
Comenteaza