Se mărește “colonia portugheză” de la “U” Cluj. “Studenții” au mai bifat două transferuri

Se mărește “colonia portugheză” de la “U” Cluj. “Studenții” au mai bifat două transferuri
| Foto: fcuniversitateacluj.ro

“Șepcile roșii” au reușit să obțină semnătura a doi jucători lusitani, care s-au pregătit deja sub comanda lui Cristi Dulca.

A fost un final de săptămână agitat la Universitatea Cluj, după reunirea de vineri. Dacă la primul antrenament dinaintea noului sezon, singura noutate a fost portarul Jose Costa, pe parcursul weekend-ului, clujenii au bifat alte patru transferuri. Două au fost reveniri: Dur-Bozoancă a semnat un nou contract cu “U”, deși se afla în cantonament cu Petrolul, în timp ce tânărul Alex Pop a revenit la formația clujeană.

Noutățile absolute sunt portughezii Hugo Firmino și Inacio Miguel. Primul joacă în banda stângă și poate fi considerat drept un adevărat globetrotter. La doar 30 de ani, Universitatea Cluj va fi a 14-a echipă din CV-ul portughezului. În stagiunea precedentă, lusitanul a evoluat în liga secundă din țara natală, la Cova Piedade, echipă pentru care a înscris de șase ori.

Deși sunt un jucător cu experiență, am fost repede convins să accept această nouă provocare. Îmi place mult ceea ce am văzut până acum la Cluj, un oraș universitar, un club de tradiție, unde există condiții foarte bune pentru performanță. Sunt convins că vom trece rapid peste Liga 2, dacă ne pregătim foarte bine, dacă vom fi un grup unit. La primul antrenament am remarcat și calitate la coechipierii mei, si tinerețe și experiență, sunt niște băieți foarte OK.

Avem nevoie de suporterii lui “U” Cluj în număr mare la stadion să ne susțină și să ne poarte spre victorii. Sunt un fotbalist care vrea să câștige mereu, dar căruia îi place fotbalul-spectacol. Îmi place să muncesc sub presiune, deoarece valoarea unui fotbalist e relevantă mai ales atunci. La ceea ce înseamnă astăzi acest club și acest oraș, nu avem decât varianta promovării”, a declarat Firmino, pentru site-ul oficial al echipei.

Celălalt jucător sosit la “U” Cluj este tot portughez și evoluează pe poziția de stopper. Inacio Miguel are 23 de ani și a fost transferat de la Braga B. În sezonul trecut, apărătorul a avut 22 de apariții în tricoul formației portugheze.

“Mă bucur că am venit la “U” Cluj. Condițiile de aici sunt cel puțin similare celor de la Braga. Am găsit un grup foarte plăcut. Când am primit oferta, am căutat să obțin informații rapide despre ce este aici. Aproape pe loc m-am hotărât să accept, când am văzut ce istorie are “U” Cluj, ce suporteri fanatici și ce infrastructură. Îmi place agresivitatea, sunt un luptător și vreau să promovăm, iar anul viitor să ne luptăm pentru cupele europene”, a spus și noul fundaș al “Șepcilor roșii”.

Loading...
Comenteaza