SPORT. Ridicaţi de DNA pentru că au vrut să aranjeze meciul în defavoarea U Cluj

SPORT. Ridicaţi de DNA pentru că au vrut să aranjeze meciul în defavoarea U Cluj
Fostul internaţional român Sorin Cigan şi preşedintele ACU Arad, Gheorghiţa Onu, sunt audiaţi astăzi de procurorii DNA, pentru încercarea de a "aranja" meciul ACU Arad – FC Bihor, care a avut loc în 13 iunie, au declarat surse judiciare.
Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, un echipaj de poliţişti de la Serviciul de Intervenţie Rapidă al Poliţiei Bihor a descins astăzi dimineaţă la domiciliul din Oradea al lui Sorin Cigan, fost jucător al FC Bihor.

Concomitent, a fost ridicat la Arad preşedintele executiv al CS Universitatea Vasile Goldiş (ACU Arad), Gheorghiţa Onu.

Cigan şi Onu au fost duşi apoi la DNA Oradea pentru audieri.

Potrivit aceloraşi surse, dosarul penal a fost deschis de procurorii anticorupţie în legătură cu "tentativa de aranjare" a meciului dinte ACU Arad şi FC Bihor, iar Sorin Cigan ar fi cercetat pentru trafic de influenţă, iar preşedintele ACU Arad, Gheorghiţa Onu, pentru cumpărare de influenţă.

Fostul internaţional este suspectat că a luat de la preşedintele ACU Arad o sumă de bani, pusă la dispoziţie pentru mituirea jucătorilor de la FC Bihor, pentru a ceda în meciul de la Arad, dar aceştia ar fi refuzat.

Partida ACU Arad – FC Bihor, din ultima etapă a seriei a doua a diviziei secunde de fotbal, a stârnit comentarii din cauza mizei pe care o avea în privinţa numelui celei de-a patra echipe care urma să retrogradeze. încheiat cu scorul de 1-1, meciul a dus la retrogradarea echipei arădene în defavoarea Universităţii Cluj.

De altfel, primarul Oradei, Ilie Bolojan, a mers, miercurea trecută, în vestiarul echipei FC Bihor pentru a le atrage atenţia jucătorilor că are informaţii despre unele meciuri "aranjate", astfel că unii fotbalişti au părăsit vestiarul, supăraţi, însă mai târziu au mers la Primărie pentru a-i cere scuze edilului.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a relatat, într-o conferinţă de presă, un incident petrecut dimineaţă în vestiarul echipei FC Bihor, când două treimi din jucători au părăsit încăperea în care el le vorbea.

Primarul Ilie Bolojan a explicat că a mers la Stadionul Municipal pentru a le comunica fotbaliştilor de la FC Bihor, club finanţat cu bani publici, că "folclorul din jurul echipei" şi "informaţii publicate inclusiv de presa sportivă" acreditau ideea că jucătorii ar fi fost ofertaţi cu câte 4.000 de euro "pentru a juca pe burtă" ultimul meci din această ediţie de campionat din Liga II, la Arad, cu echipa locală ACU.

 

Loading...
Comenteaza