Stelele Europei vin la Cluj! CFR e în grupele Champions League

Stelele Europei vin la Cluj! CFR e în grupele Champions League
Formaţia clujeană a învins şi aseară pe FC Basel şi s-a calificat în stil de mare echipă în grupele competiţiei premium din fotbalul inter-cluburi.

Drumul spre Champions League a fost mai neted decât se aşteptau şi cei mai optimişti dintre fanii CFR-ului. Clujenii au ajuns aseară pentru a treia oară în istorie în grupele competiţiei, după ce au învins cu 1-0 pe FC Basel, în returul de pe "Dr. Constantin Rădulescu". Pantelis Kapetanos a rezolvat ecuaţia calificării încă din minutul 20. De la mijlocul lunii viitoare, la Cluj sunt aşteptaţi granzii fotbalului mondial.

Trei sferturi din drumul spre grupele Champions League a fost parcurs cu succes de către CFR, iar aseară elevii lui Ioan Andone mai aveau de bifat 90 de minute. 17.000 de clujeni au venit pe "Dr. Constantin Rădulescu" să vadă cea de-a treia calificare din istorie a CFR-ului în grupele celei mai importante competiţii inter-cluburi din lume. Din 2008 încoace, grupele le erau servite pe tavă campioanelor. Acum, "feroviarii" puteau să demonstreze pe teren, în malaxorul calificărilor, că-şi merită locul la masă cu cele mai mari echipe din lume. Astrele s-au aliniat cum nu se putea mai bine pentru CFR. Clujenii aveau suportul unui stadion plin, un avantaj consistent luat în Elveţia şi întâlneau o echipă mai degrabă resemnată. "Nu e o tragedie dacă ratăm calificarea", spunea antrenorul care în sezonul trecut a învins-o pe Manchester United, Heiko Vogel.

Gabi Mureşan a ridicat stadionul în picioare la cinci minute de la startul partidei, când a şutat plasat dintr-o lovitură liberă, dar Sommer a scos de sub bară. "Feroviarii" au controlat jocul destul de sigur, iar cei doi oameni din centrul liniei mediene, Mureşan şi Sare, au recuperat precis şi au dat drumul la minge inteligent. Golul a venit cumva normal, dintr-o fază şnur de atac: Bastos l-a deschis pe Valente în stânga, acesta i-a aşezat mingea pe cap lui Kapetanos, iar grecul n-a refuzat cadoul. 1-0 şi toamna europeană se instala deja la Cluj. Basel n-a reacţionat, elveţienii limitându-se la un joc de pase previzibil şi departe de poarta lui Felgueiras. La prima minge filtrantă, Streller s-a desprins de marcaj şi a fost busculat de portarul clujenilor în careu. Italianul Rocchi a dictat penalty, dar internaţionalul elveţian Alexander Frei a tras ca un jucător de "judeţ": tare şi mult peste poartă (43).

Jocul elveţienilor a căpătat, parcă, mai multă consistenţă după pauză, dar insuficientă pentru a sparge zidul defensiv clujean. "Feroviarii" au aşteptat, jucând o carte care le place cel mai mult, iar, când au simţit momentul, au ieşit pe contra-atacuri rapide. Sougou (72) a pornit din jumătatea proprie, lansat de Bastos, l-a driblat scurt pe Sauro, dar Sommer a "citit" execuţia şi a respins. Acelaşi portar a intervenit la şutul din unghi al lui Bastos, trimis trei minute mai târziu. Finalul meciului a făcut deliciul publicului. Basel s-a arătat a fi o echipă resemnată, iar "feroviarii" au şarjat pe "contre" în superioritate numerică. Scorul a rămas nemodificat, pentru că la cea mai mare ocazie din final Sougou a fost altruist şi a centrat pentru Rui Pedro, care a trimis pe direcţia portarului.

CFR Cluj s-a calificat pentru a treia oară în istorie în grupele Champions League, după un parcurs impecabil în preliminarii, cu patru victorii în "dublele" cu Slovan Liberec şi FC Basel. Începând cu mijlocul lui septembrie, la Cluj vor sosi marile echipe ale Europei.

Azi e tragerea la sorţi

CFR-iştii îşi vor afla adversarii din grupele Ligii Campionilor în această seară, începând cu ora 18:45, când e programată tragerea la sorţi. Cea mai grea grupă pentru clujeni, dar extrem de atractivă pentru fani, ar fi una cu Barcelona, Manchester City şi Juventus Torino.

CFR Cluj - FC Basel 1-0 (1-0)


Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu", Spectatori: 17.000

A marcat: Kapetanos (20)

CFR Cluj: Felgueiras - Pinto, Cadu, Rada, Camora - Sare (51, Godemeche), Mureşan - Sougou, Bastos, Valente (73, Nicoară) - Kapetanos (82, Rui Pedro)
Antrenor: Ioan Andone

Basel: Sommer - Steinhofer, Sauro, Dragovic (46, Zoua), Park (85, Schar) - F. Frei, Diaz (69, Andrist), Cabral, Degen - A. Frei, Streller
Antrenor: Heiko Vogel

Cartonaşe galbene: Felgueiras, Valente, Cabral / Diaz

Au arbitrat: Gianluca Rocchi - Elenito Di Liberatore şi Lorenzo Manganelli - Mauro Bergonzi şi Andrea De Marco (toţi din Italia)

 

Loading...
Comenteaza