“Studenţii” îşi fac “mea culpa”

“Studenţii” îşi fac “mea culpa”
Universitatea Cluj se află într-o situaţie delicată. Fără îndoială, echipa nu joacă cel mai prost fotbal din Liga I, dar se află pe ultimul loc al clasamentului, fără nici o victorie. Alin Bănceu, directorul general al clubului, antrenorul Adrian Falub şi portarul Emil Szolomajer au admis că vina le aparţine, promiţând, din nou, un “moment zero” în cazul unei victorii în partida de mâine, de acasă, cu Poli Timişoara.

Şi preşedintele Consiliului de Administraţie, Lucian Danciu, a spus că se simte vinovat pentru situaţia Universităţii din clasament, admiţând că imediat după meciul pierdut în faţa Oţelului a vrut să demisioneze.

 “M-am gândit că poate eu sunt problema, şi atunci am vrut să demisionez. Dar nu ştiu ce aş mai putea face eu. Cred că am reuşit să le creez tuturor condiţiile pentru performanţă. Poate trebuia să fiu mai autoritar cu jucătorii, dar nu-mi stă mie în fire să intru în vestiar şi să înjur. Poate mi-ar fi fost mai uşor să ajung în situaţia în care să nu pot obţine bani pentru a premia victoriile echipei mele, iar atunci sigur aş fi renunţat”, spunea Danciu la acea vreme.

Acelaşi lucru şi-a reproşat şi Bănceu, spunând că ar fi vrut să poată fi mai autoritar în faţa jucătorilor. “Nu ne cramponăm de poziţia pe care o avem. Toţi cei care suntem implicaţi avem o vină. îmi reproşez că nu am luat poziţii mai radicale atunci când se impunea. Că nu am fost mai autoritar. Oricum, trebuie ca toată lumea să înţeleagă că toţi am venit aici cu sufletul”, a spus Bănceu.

 

Tricoul lui Sabău şi rochia Shakirei

 

Oficialul clubului a mai spus că-şi reproşează şi faptul că nu a luat atitudine în momentele în care clubul era atacat de declaraţiile altor oameni de fotbal şi a ţinut să-i răspundă lui Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, care anunţase că va licita pentru tricoul lui Ioan Ovidiu Sabău, fosta mare glorie a lui “U”.

“Probabil că unii care cumpără tricoul lui Sabău vor să cumpere şi rochia Shakirei sau a nu mai ştiu eu ce cântăreţe”, a spus Bănceu. în schimb, antrenorul Adi Falub a explicat că unul din motivele pentru care rezultatele echipei întârzie să apară este acela că jucătorii care au venit în vară la “U” n-au fost obişnuiţi să lupte pentru evitarea retrogradării.

“Aştept mai multă încredere de la jucători, pentru că sunt fotbalişti care pot mai mult. Anul trecut, când eram în Divizia B, exista o altă mentalitate. Cei care au venit în vară nu erau obişnuiţi să lupte pentru a scăpa de ultimul loc. Te marchează când eşti acolo şi există o anumită presiune a rezultatelor”, a spus şi Falub.

 

“Solo” spune lucrurilor pe nume

 

Cel mai tranşant a fost portarul Emil Szolomajer care a declarat clar şi răspicat că el şi colegii săi au rămas tuturor datori în joc.

 “Şi în Divizia B, după meciul de la Caracal, s-a întâmplat la fel. Şi atunci au apărut în presă tot felul de articole în care se vorbea de demiteri şi demisii. Lucrul ăsta ne-a ajutat şi pe noi, jucătorii. Totul a fost spre binele nostru şi la fel cred că e şi acum. Când vor apărea rezultatele cred că toată lumea va fi mulţumită”, a declarat Emil Szolomajer, titular în ultimele două partide ale echipei sale.

Partida dintre “U” Cluj şi Poli Ştiinţa Timişoara se va disputa mâine pe stadionul “Ion Moina”, cu începere de la orele 15.00, şi va fi transmisă în direct de Naţional TV.

 

Suporterii se strâng în Piaţa Matei Corvin

 

După trei săptămâni în care lucrurile erau tensionate şi la nivelul galeriei, în urma deciziei a trei facţiuni de a se autosuspenda, lucrurile încep să se liniştească. în discuţiile de pe site-ul suporterilor, ucluj.ro, aceştia au stabilit să se întâlnescă în Piaţa Unirii, în faţa statuii lui Matei Corvin, cu două ore înaintea meciului cu Poli Timişoara, aşa cum se întâmpla în anii ’90 înaintea meciurilor importante.

Loading...
Comenteaza