“U” – CFR, varianta de mâine

“U” – CFR, varianta de mâine
Cele două echipe s-au duelat ieri la nivel de juniori, în două meciuri încheiate fără goluri, dar care au scos în evidenţă mai mulţi fotbalişti de perspectivă.
Tinerii Universităţii, respectiv ai CFR Cluj trag din greu pentru a-şi vedea visul cu ochii, acela de a evolua lângă idolii lor, Claudiu Niculescu sau Nuno Claro. Asemeni seniorilor, componenţii grupelor de juniori ale celor două cluburi s-au anihilat reciproc în “mini-derby-ul” oraşului, disputat ieri pe arena “Clujana”. Atât meciul juniorilor A (cei născuţi după 1992), cât şi cel al juniorilor B (fotbalişti născuţi după 1994) s-au încheiat fără goluri, scor 0-0.

Vlăduţ Morar este una dintre investiţiile pentru viitor ale Universităţii alături de ceilalţi 11 jucători ajunşi vara aceasta în curtea “Şepcilor roşii” de la Şcoala de Fotbal “Ardealul”, împreună cu tehnicianul Mihai Georgescu. Component al juniorilor “A”, sportivul născut la Zalău a început fotbalul la Juventus Crişeni, fiind “şlefuit” la Şcoala de Fotbal “Gică Popescu”. Tânărul a fost aproape de un transfer în Italia, pe când era jucătorul “Ardealului”, însă mutarea nu s-a concretizat după ce negocierile dintre cele două cluburi au intrat în impas. Deşi nu spera să facă pasul spre Universitatea, atacantul de 17 ani s-a obişnuit deja cu tricoul alb-negru şi visează să împartă vestiarul cu prima echipă, în Liga I. Ieri, a fost unul dintre cei mai periculoşi oameni ai Universităţi, în meciul juniorilor “A”, cei născuţi după 1992.

“Am susţinut probe de joc în Italia, la Parma şi Siena, dar cluburile nu s-au înţeles asupra transferului meu. Nu mă gândeam că voi avea ocazia să ajung la «U», dar mă bucur foarte mult, pentru că e un club de tradiţie în fotbalul românesc. Vreau să ajung la echipa mare, în prima divizie”, spune Morar, care şi-ar dori să calce pe urmele idolilor săi, Claudiu Niculescu şi Cristiano Ronaldo. “Îmi place Cristiano Ronaldo deoarece marchează mult. E stilul meu, la fel şi Claudiu Niculescu de la «U» Cluj. Printre calităţile mele aş enumera viteza, tehnica, lovitura bună cu ambele picioare, dar şi cea de cap”, ne-a declarat fotbalistul.

Printre amintirile plăcute ale tânărului se numără perioada petrecută la lotul naţional de juniori sub comanda lui Ovidiu Stângă. “Este un antrenor foarte bun, căruia îi place să lucreze cu copiii. La lot atmosfera este destinsă, ne respectăm între noi, suntem prieteni. La fel şi aici, cu domnul Georgescu, un tehnician deosebit, alături de care am lucrat la «Ardealul». Sper să ajungem pe primul loc la juniori «A» şi să am parte de cât mai multe convocări la lotul naţional”, recunoaşte Morar, integralist în meciul disputat ieri la “Clujana”. Pentru el, rivalitatea cu CFR este aproape inexistentă şi subliniază că şi-ar dori o clasare a Universităţii între primele zece echipe ale Ligii I. “Mă înţeleg bine cu toţii jucătorii CFR-ului, pe teren suntem «rivali», dar în afara sa prieteni. Cred că «U» se va clasa pe locurile 7-8 în acest sezon”, a conchis atacantul.

Un alt zălăuan, goalkeeperul CFR-ului Cristian Man, este cel mai nou component al juniorilor “B” din Gruia. El a luat pulsul Clujului în urmă cu o lună după ce a fost urmărit de tehnicienii campioanei pe când juca la Banatul Timişoara. “Am ajuns la CFR în urmă cu o lună de la Banatul Timişoara, după ce clujenii m-au urmărit la câteva meciuri. Sper să devin la fel de bun precum Cassillas, de la Real Madrid, aceasta fiind şi echipa mea favorită din străinătate”, a subliniat Man, care la numai 16 ani s-a pregătit deja cu prima garnitură a campioanei.

“În urmă cu o săptămână am efectuat un antrenament alături de echipa mare a CFR-ului. M-a sunat antrenorul Gheorghe Vasile şi mi-a spus să mă prezint la antrenamentele seniorilor. A fost o experienţă plăcută, jucătorii m-au primit foarte bine. Îmi doresc să mai ajung la seniori şi chiar să apăr”, spune portarul “feroviarilor”, care îi urmăreşte atent pe Nuno Claro, Edi Stăncioiu sau Boris Peskovic, cei trei portari ai campioanei. Deşi nu este la curent cu rivalitatea dintre Universitatea şi CFR, Man afirmă că aceasta ar trebui să rămână doar pe teren. “Nu ştiu prea multe, dar orgoliile sunt mari de ambele părţi. Cred că rivalitatea ar trebui să fie doar pe teren. În afara sa, noi suntem prieteni. Suporterii trebuie să îşi încurajeze favoriţii şi atât”, a încheiat “speranţa” CFR-ului.

Negruţ vrea în Liga I


Introdus în mitanul secund al meciului dintre juniorii A ai Universităţii şi CFR, încheiat 0-0, atacantul “feroviarilor” Sergiu Negruţ speră să facă pasul spre prima garnitură. “A fost un meci frumos, rezultatul este până la urmă echitabil. Sper să fac pasul cât de curând spre echipa mare. CFR şi-a revenit, se vede diferenţa după sosirea domnului Cârţu”, a spus Negruţ. Fotbalistul în vârstă de 18 ani a avut ocazia să simtă pulsul primei echipe, fiind convocat de fostul antrenor al campioanei, Andrea Mandorlini, pentru cantonamentul din această vară, din Austria.


Loading...
Comenteaza