U-BT merge ceas în Liga Națională

U-BT merge ceas în Liga Națională
Echipa lui Silvășan a învins cu 98-81 BC Timișoara, la Sala Sporturilor Horia Demian, în prima etapă a returului din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin.

Baschetbaliștii clujeni au fost conduși cu 22-25 după primul sfert. "Studenții" și-au revenit, însă, în cea de-a doua parte, luând un avantaj de șapte puncte, 50-43. Universitatea a dominat și în repriza a treia, 73-62, câștigând meciul cu 98-81.

Punctele "alb-negrilor" au fost înscrise de Kyndall Dykes (24), Aleksandar Rasic (23), Maxim Pustozvonov (19), Filip Adamovic (16), Rolland Torok (8), George Toth (4) și Ousmane Barro (4). Pentru bănățeni au marcat Mladen Jeremic (36), Ionuț Drăgușin (18), Octavian Popa (11), Marko Cakarevic (7), Dominique Rambo (4), Milos Komatina (3) și Georgian Păun (2).

După acest rezultat, U-BT ajunge la opt victorii consecutive în campionat. Elevii lui Mihai Silvășan se mențin pe primul loc, cu 21 puncte, 10 succese și doar un singur eșec. Timișoara este pe 5, cu 16 puncte, 5 partide câștigate și alte 6 pierdute.

"Din punct de vedere ofensiv am avut un meci bun, am reușit să înscriem multe puncte, am avut 15 reușite de la distanță, cu procentaje extraordinare la toate aruncările, îmi felicit băieții pentru asta!

În apărare am avut unele momente în care am întâmpinat dificultăți, însă le-am rezolvat și nu s-a pus problema învingătoarei pe finalul meciului. Pentru noi este o victorie normală, asta ne este mentalitatea, intrăm pe teren la fiecare meci doar ca să câștigăm", a declarat antrenorul "studenților", Mihai Silvășan, la finalul meciului.

"A fost un meci bun, mai ales pentru mine, dar și pentru echipă. Am încercat să controlăm meciul și cred că timp de 35 de minute am reușit să facem acest lucru. Acum, trebuie să ne pregătim pentru meciurile din cealaltă competiție, nu avem prea mult timp pentru a sărbători această victorie. Vom avea în fiecare săptămână câte două meciuri, așa că trebuie să fim concentrați tot timpul", a spus Aleksandar Rasic.

Etapa viitoare, clujenii vor sta, Timișoara urmând să primească vizita lui Dinamo. Marți, 13 decembrie 2016, de la ora 19:30, U-BT va juca în deplasare cu Alba Fehervar (Ungaria), într-o partidă contând pentru faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup.

Loading...
Comenteaza