U-BT, victorie categorică în derby-ul Ardealului

U-BT, victorie categorică în derby-ul Ardealului

Clujenii s-au impus în fața lui CSU Sibiu, scor 81-71, în duelul primelor clasate din Liga națională. 

Începutul de meci din Sala Sporturilor "Horia Demian" a aparținut celor două galerii, care au intonat împreună imnul național. Apoi, atenția s-a mutat pe parchet, unde sibienii au început mai bine partida. O triplă a lui Lapornik i-a ținut pe elevii lui Mihai Silvășan în joc, iar clujenii au echilibrat partida. În ultimele minute ale sfertului, U-BT s-a distanțat, în timp ce sibienii au ratat patru aruncări libere consecutive. Astfel, scorul după primele 10 minute era 22-16. 

Startul sfertului secund a fost marcat de o combinație superbă între Watson și Trey Zeigler. "Studenții" au reușit să o țină pe CSU la distanță, deși ambele formații s-au întecut în ratări. Pe final de sfert, sibienii s-au apropiat încet-încet, dar gazdele au păstrat o diferență confortabilă, formată din două cifre. La pauză, tabela indica 43-32 pentru clujeni. 

În sfertul al treilea, cele două echipe au mers cap la cap, dar CSU Sibiu nu s-a putut apropia. Baschetbaliștii de la U-BT au speculat perfect fiecare greșeală a adversarului și au dat dovadă de o eficiență incredibilă în ofensivă. Watson, Lapornik și Rasic au condus atacul clujenilor, care au păstrat diferența, iar cu 10 minute înainte de final, scorul era 63-51.

Ultima parte a jocului s-a derulat după același scenariu. Universitatea a jucat spectaculos și nu a oferit spații oponenților săi. Watson a făcut un meci de zile mari și a depășit defensiva sibiaană la aproape fiecare fază. Echipa lui Mihai Silvășan a arătat ca o formație care își poate apăra titlul de campioană cucerit anul trecut. CSU a forțat pe final, dar nu a putut reveni. Scorul final a fost 81-71. 

De la U-BT s-au remarcat Watson (25 de puncte, assisturi), Lapornik (13 puncte, o recuperare) și Barro (10 puncte, 7 recuperări). Cei mai buni marcatori ai lui CSU Sibiu au fost Pratt (22 de puncte, 6 recuperări), Laser (10 puncte, 4 assisturi) și Williams (10 puncte, 6 recuperări). 

Următorulmeci pentru U-BT va fi împotriva Stelei, vineri, 13 aprilie, de la ora 18, în Sala Sporturilor "Horia Demian"

Loading...
Comenteaza