“U” Cluj mizează pe Alpar Meszaros

“U” Cluj mizează pe Alpar Meszaros
Gheorghe Mulţescu nu mai este, începând de ieri, antrenor la “U”, iar managerul Alin Tişe a renunţat la funcţie în favoarea lui Anton Doboş, cel care ocupă şi fotoliul de preşedinte al clubului. Noul preşedinte-manager s-a mişcat rapid, iar în jurul orei 18.00 a “bătut palma” cu Alpar Meszaros, cel care a antrenat pentru un tur de campionat pe Industria Sârmei Câmpia Turzii. Cel mai probabil, “secundul” lui Meszaros, va fi Stelian Gherman, însă informaţia nu a fost confirmată oficial.

La doar patru ore după ce Gheorghe Mulţescu era anunţat că demisia din postul de antrenor îi este acceptată, Anton Doboş, preşedintele-manager al Universităţii a reuşit să găsească un înlocuitor.

Este vorba de Alpar Meszaros, fost jucător al Universităţii şi unul din puţinii tehnicieni români care au absolvit celebra Şcoală de Antrenori de la Köln (Germania). Ultima dată, “Raţa”, aşa cum este el poreclit de apropiaţi, a antrenat ISCT, echipă cu care a încheiat turul de campionat pe locul 12. El a semnat un contract valabil pe un an de zile, iar unul dintre obiective este menţinerea în prima divizie.

“M-am înţeles cu Toni (Anton Doboş – n. red.) pentru un contract pe un an de zile. Avem mai multe obiective, unele pe termen lung, iar obiectivul principal este cel de a ne salva de la retrogradare. Situaţia la «U» nu e roză, dar sunt convins că împreună cu Toni vom reuşi să obţinem rezultatele necesare şi să ne salvăm de la retrogradare”, ne-a declarat Meszaros la câteva minute după ce şi-a dat acordul de preluare a echipei clujene.

 El a adăugat că nu a discutat încă cu Doboş despre transferuri, aceste aspecte urmând a fi definitivate în zilele următoare. Meszaros va fi prezentat azi, oficial, într-o conferinţă de presă.

 

“Regele” Hagi, varianta-şoc!

 

Şedinţa de ieri a început puţin înaintea orei 11.00, în biroul primarului Emil Boc, iar printre participanţi s-au numărat Alin Tişe, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA), Anton Doboş, dar şi reprezentanţii partidelor politice din Consiliul Local (CL).

în jurul orei 12.20 şi-a făcut apariţia şi cel care ocupa în acel moment funcţia de antrenor, Gheorghe Mulţescu. Acesta a zăbovit mai puţin de 50 de minute în biroul lui Boc, iar când a ieşit a oferit o declaraţie ambiguă:

 “Revin după ora 2 (14.00 – n. red.) la încă o discuţie. Le-am prezentat planul, am avut o discuţie şi am stabilit că ne vedem mai încolo. Momentat situaţia mea nu e clară”. Zarurile erau aruncate, iar antrenorul a fost anunţat telefonic că demisia sa a fost acceptată. Surse credibile din interiorul clubului ne-au dezvăluit că primarul Emil Boc a venit cu varianta-bombă: aducerea lui Gheorghe Hagi pe banca tehnică.

 “Regele” a fost contactat telefonic de Anton Doboş care i-a făcut oferta de a antrena Universitatea. Fostul “căpitan” al României a oferit însă un refuz voalat, motivând că nu este pregătit să revină în antrenorat.

 

încredere totală din partea primarului

 

Primarul Emil Boc a fost cel care a anunţat schimbările majore operate la Universitatea: acceptarea demisiei lui Gigi Mulţescu, respectiv faptul că Alin Tişe a renunţat la poziţia de manager general, post preluat de către Doboş.

“începând cu ora 14 şi un minut Toni Doboş a preluat toate atribuţiile ce ţin de funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, dar şi pe cele de manager. Alin Tişe a renunţat la postul său. Toni Doboş va avea o responsabilitate pe care sunt sigur că o va duce la capăt cu bine.

 în continuare, CL va fi alături de club şi vom asigura finanţarea până când echipa va fi vândută unei companii puternice”, a declarat Boc, care a promis că în cel mai scurt timp CL va vira suma de 550.000 de lei, reprezentând majorarea de capital votată la şedinţa de la începutul lunii decembrie.

Loading...
Comenteaza