“U” visează! Studenţii, la un meci de titlu

“U” visează! Studenţii, la un meci de titlu
“U” Mobitelco BT a câştigat ambele meciuri de pe teren propriu contra campioanei CSU Ploieşti şi a devenit principala favorită la adjudecarea trofeului.

Într-o atmosferă incendiară, baschetbaliştii clujeni au debăşit cu brio toate obstacolele unei finale în compania Asesoftului, formaţie căreia i-au predat aseară o veritabilă lecţie de baschet, învingând-o cu 84-76. În meciul trei al ultimului act, elevii lui Marcel Ţenter s-au impus la limită, 66-65. Scorul a devenit, astfel, 3-1 la general pentru "U", iar "alb-negrii" pot câştiga trofeul încă de sâmbătă, în cazul unei noi victorii în fieful prahovenilor.

Cu peste 3.000 de fani în spate şi un Rob Thomson în zi de graţie, elevii lui Marcel Ţenter au debutat într-un ritm alert, însă primul sfert s-a încheiat nedecis, 20-20. Echilibrul s-a menţinut până spre finalul celui de-al doilea act, când clujenii au izbutit desprinderea (41-33, min. 18), iar banca tehnică a oaspeţilor a dat tonul protestelor, stârnind antipatia spectatorilor. Providenţiali până atunci în faţa unei campioane aparent debusolate, clujenii au căzut şi de această dată pradă relaxării şi prahovenii au intrat la cabine cu un dezavantaj de numai trei puncte, 41-38. După timpul de odihnă a sosit rândul ploieştenilor să se precipite sub cele două panouri, iar "U" a profitat din plin de fiecare dată.

vezi aici meciul de ieri în format livetext, fază cu fază

Americanul Morris, refăcut după accidentarea suferită sâmbătă seară, a sunat deşteptarea cu o serie de transformări din spatele liniei de 6,75 metri, iar iniţiativa părea să fie în mâinile "alb-negrilor" (50-41, min. 24, 64-50, min. 27). De cealaltă parte, însă, Asesoft a ajuns cu largul concurs al arbitrilor în dreptul liniei de libere şi a rămas în meci la capătul penultimul sfert (64-59). Campioana a mizat încă o dată pe inspiraţia cuplului Blidaru-Mack de la "trei" şi a avut câştig de cauză, ultimul restabilind egalitatea (69-69, min. 35). Purtaţi pe val de publicul euforic în ciuda scorului extrem de strâns , clujenii au revenit instant în meci cu un minut şi jumătate înaintea finalului (78-73). Pe acordurile imnului Universităţii, Krstanovic, alături de Morris, ultimul fiind aseară cel mai bun om al clujenilor, cu 21 de puncte marcate, "U" a avut "sânge rece" de la libere, iar superexecuţia lui Mack practic nu a mai contat. Finalul l-a găsit pe tehnicianul Marcel Ţenter îmbrăţişându-şi elevii unul câte unul în aplauzele publicului, dar şi ale celor aproximativ 50 de fani sosiţi de la Ploieşti. Sâmbătă va fi momentul adevărului pentru "studenţi" care, cu un nou succes pe terenul campioanei, ar aduce titlul în Ardeal după o pauză de 15 ani.

În cazul unui eşec, seria se mută pe 1 iunie la Cluj, partida decisivă urmând aibă loc tot pe terenul "alb-albaştrilor", patru zile mai târziu.

Victorie dramatică în meciul 3

Elevii lui Marcel Ţenter au întors scorul la general în favoarea lor după ce sâmbătă au câştigat la limită prima partidă a seriei de la Cluj, scor 66-65, într-un nou final incandescent. Cele două formaţii au mers cap la cap în primul sfert, la finele căruia tabela a indicat egalitate perfectă, 22-22. "Studenţii" au fost de nerecunoscut în startul actului secund, când au ratat cu nonşalanţă de sub panou şi oaspeţii au lovit pe contraatac (22-27, min. 14). Pasa proastă a favoriţilor i-a mobilizat instant pe cei peste 3.000 de suporteri din tribunele sălii sporturilor, iar clujenii au revenit în meci, intrând la cabine cu o singură posesie, 42-40.

La reluare, mingea a refuzat în mai multe rânduri să perforeze inelul advers, indiferent dacă la finalizare s-au aflat Dykes ori Şanta, iar campioana a câştigat sfertul la limită (54-55), graţie inspiraţiei cuplului Burlacu-Blidaru. Finalul a fost de-a dreptul dramatic. Clujenii s-au precipitat după eliminarea lui Thomson coroborată cu accidentarea lui Morris şi prahovenii au preluat iniţiativa (56-63, min. 37). Când toată lumea părea resemnată cu ideea unei noi înfrângeri în faţa campioanei, Dykes nu a iertat de la libere (60-65), Fometescu a punctat pentru 62-65, ca apoi Dykes să înscrie din stop-shoot cu mai puţin de un minut înaintea finalului (64-65). La una dintre ultimele acţiuni, Cuic a recuperat mingea, l-a servit imperial pe acelaşi Dykes, care a scuturat plasa inelului şi a declanşat isteria în rândul fanilor. Cu patru secunde înainte de final, Mack a fost cât pe ce să îngroape speranţele clujenilor, dar a ratat ţinta de la "trei", iar sala a "explodat". Vezi aici întregul meci de sâmbătă în format livetext, fază cu fază

 

 

Loading...
Comenteaza