Vedetele din Euroligă vin la Cluj! Superturneu marca Sports Festival, în septembrie

Vedetele din Euroligă vin la Cluj! Superturneu marca Sports Festival, în septembrie
| Foto: Ovidiu Sebezan / Sports Festival

Fenerbahce Beko, Partizan NIS, Mornar Bar și U-BT vin în septembrie la Cluj și se vor înfrunta în turneul "League of the 4".

Evenimentul de două zile este organizat de Sports Festival. Turneul va avea loc la BT Arena, iar programul competiției este următorul:

Sâmbătă, 14 septembrie

  • Semifinala 1: Mornar Bar vs. Partizan Belgrad NIS
  • Semifinala 2: U Banca Transilvania vs. Fenerbahce

Duminică, 15 septembrie

  • Finala mică / Finala mare

Fenerbahçe Beko Istanbul are la activ 12 titluri de campioană în Turcia, alături de 6 Cupe ale Turciei, respectiv 7 SuperCupe. În 2017, sub comanda lui Željko Obradović, Fener a cucerit Euroliga, învingând-o în finală pe Olympiacos Pireu.  Obradović o antrenează şi în prezent pe Fenerbahçe, fiind cel mai de succes tehnician de pe continent. Mai exact, în palmaresul specialistului sârb se află nouă trofee ale Euroligii, 11 titluri de campion al Greciei, 7 cupe ale Greciei, o SuperCupă a Italiei sau patru titluri de campion al Turciei. El pregăteşte baschetbalişti de top la Istanbul, cum ar fi Jan Vesely, Kostas Sloukas, Luigi Datome sau Nikola Kalinić, potrivit site-ului oficial U-BT.

Partizan Belgrad este unul dintre cele mai renumite cluburi din spaţiului ex-iugoslav. Echipa de baschet din capitala Serbiei a cucerit, până la ora actuală, 21 de titluri naţionale, 15 cupe naţionale, precum şi 3 Cupe Korać . Obişnuită cu întrecerile europene, Partizan a pus mâna pe trofeul Euroligii în 1992, însă şi-a adjudecat şi Liga Adriatică de şase ori. Tehnicianul alb-negrilor este italianul Andrea Trinchieri, însă la Partizan a făcut istorie noul antrenor-coordonator de la U-Banca Transilvania, Duško Vujošević.

O altă grupare cu rezultate în baschetul ex-iugoslav este Mornar Bar. Această formaţie a disputat finala în sezonul precedent din Muntenegru, dar a cucerit titlul acum un an. În lotul celor de la Mornar se află jucători cu experienţă, cum ar fi americano-georgianul Jacob Pullen, croatul Damir Markota sau slovenul Mirza Begić.

Biletele pentru turneul de baschet vor fi puse în vânzare vineri, 26 iulie, începând cu ora 12.00. Costul unui bilet Early Bird pornește de la 20 de lei, iar abonații U-BT beneficiază permanent de prețurile Early Bird. Copiii până la 5 ani au acces gratuit, iar cei cu vârsta de peste 5 ani vor putea intra la meciurile de baschet cu bilete în valoare de 10 lei.

Loading...
Comenteaza