Victorie la pas pentru U-BT în primul meci din play-off-ul Ligii Naționale

Victorie la pas pentru U-BT în primul meci din play-off-ul Ligii Naționale
| Foto: foto fiba.basketball

Clujenii s-au impus în fața echipei Phoenix Galați, scor 98-69.

Primul meci al “stundeților” din play-off-ul acestui sezon a avut un start special. Pilotul Bogdan Marișca a fost cel care a făcut primul angajament al partidei. Pe parchet, cele două echipe au început echilibrat. Totuși, căpitanul Rasic a reușit două aruncări de la distanță, care au ajutat la desprinderea clujenilor. U-BT a dominat primul sfert, iar după 10 minute, scorul era 30-21.

Sfertul secund a început tot cu clujenii în controlul partidei. Mihai Silvășan a ales să joace cu rezervele, iar oaspeții s-au apropiat pe tabelă. După ce a cerut timp de odihnă, tehnicianul gazdelor a introdus pe teren formula de bază, iar “U” s-a îndepărtat pe tabelă. Principala armă a “studenților” au fost aruncările de trei puncte. Clujenii au avut un procentaj de 58%, în timp ce gălățenii au reușit doar una din șapte de la distanță. Scorul pauzei a fost 58-42.

După pauză, U-BT a continuat dominația, ba chiar a mărit ritmul în ofensivă. Elevii lui Mihai Silvășan au  speculat fiecare greșeală a oaspeților și au mărit constant diferența. Antrenorul clujenilor a decis să ofere mai multe minute jucătorilor de pe bancă, iar de această data rezevele nu au mai cedat puncte. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 79-56.

În ultima parte, le-a venit rândul tinerilor din lotul lui U-BT să joace. Vida și Mureșan au jucat în marea majoritate a ultimelor 10 minute, dar fără a reuși să înscrie. Clujenii au oferit și momente spectaculoase spectatorilor, iar Kuti a reușit chiar un alley-oop. Partida s-a încheiat cu un zdrobitor 98-69.

Cei mai buni marcatori ai lui U-BT au fost Drungilas (13 puncte, 9 recuperări), Lapornik (12 puncte, 3 recuperări) și Rasic (12 puncte, 3 assisturi). De la gălățeni s-au remarcat Artino (21 de puncte, 7 recuperări), Pavlovic (16 puncte, 3 recuperări) și Hadzifedzovic (12 puncte, 5 recuperări).

Al doilea meci din sferturile play-off-ului se va disputa vinery, 4 mai, de la ora 18, în Sala Polivalentă.

Loading...
Comenteaza