Alertă alimentară în Spania! O persoană a murit şi peste 160 sunt infectate

Alertă alimentară în Spania! O persoană a murit şi peste 160 sunt infectate

Este alertă alimentară în Spania, după ce o persoană a murit iar peste 160 au fost depistate cu Listeria, o bacterie periculoasă, care se găseşte în alimente, apă sau sol.

Autorităţile spaniole au alerta organismele europene cu privire la posibilitatea răspândirii acestei infecţii. Un semnal de alarmă trage şi Ministerul de Externe, scrie Europa FM.

Persoanele care s-au îmbolnăvit au mâncat carne de porc procesată şi ambalată. Autorităţile din Spania au retras produsul de pe piaţă, dar analizează şi alte produse care ar putea fi contaminate cu Listeria.

Ultimul bilanţ arată că o persoană a murit iar 161 din mai multe oraşe – cele mai multe din Sevilla – au fost confirmate ca fiind infectate cu această bacteria.

Însă, guvernul local andaluz spune că numărul cazurilor suspecte de o posibilă infecţie se apropie de 600. Este motivul pentru care a decretat alertă alimentară .

Infecţia cu listeria are simptome asemănătoare cu ale gripei: febră, dureri musculare, vărsături sau diaree, dureri de gât, confuzie și oboseală.

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau călătoresc în Spania cu privire la riscul contactării bacteriei. Dacă au probleme, ei pot apela la Consulatul României din Sevilla.

Loading...
Comenteaza