Aveţi grijă cum conduceţi pe timp ploios. Cum să vă feriţi de accidente

Aveţi grijă cum conduceţi pe timp ploios. Cum să vă feriţi de accidente
Ploile dau adeseori de furcă şoferilor, care sunt nevoiţi să-şi sporească atenţia pentru a se asigura că ajung în siguranţă la destinaţie. Poliţia clujeană face o serie de recomandări conducătorilor auto, menite să-i ajute să evite producerea de accidente rutiere.

Pentru conducerea în siguranță în condițiile schimbării condițiilor meteorologice, conducătorilor de autovehicule li se recomandă să conducă prudent, să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic și să ia în calcul faptul că în astfel de condiții spațiul de frânare crește substanțial.

"Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă", informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj. 

Pe timpul deplasării, șoferilorilor li se recomandă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

De asemenea, se recomandă păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum și evitarea acţionării bruste a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării. 

"În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare", au mai precizat oamenii legii.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Totodată, pietonii sunt îndemnaţi să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

 

Loading...
Comenteaza