Ciocolata nu e doar un desert. Face minuni pentru frumuseşte. Vezi tratamente de făcut acasă

Ciocolata nu e doar un desert. Face minuni pentru frumuseşte. Vezi tratamente de făcut acasă
Pline de antioxidanți și substanțe nutritive, măștile cu ciocolată sunt un adevărat răsfăț pentru pielea ta.

Curăţare în profunzime

Pentru un ten mai curat şi mai „proaspăt", poţi face o mască pe bază de ciocolată, pe care o poţi aplica săptămânal. Ai nevoie de 8 pătrăţele de ciocolată neagră (de preferat, cu 80% cacao) şi de 1 lingură cu ulei de migdale dulci (sau o lingură cu ulei de măsline). Se topeşte ciocolata pe o baie de aburi până se formează o pastă, după care se adaugă uleiul de migdale dulci. După ce se răceşte, amestecul obţinut se aplică pe faţă şi se lasă 15 minute, după care se clăteşte.

Pentru un plus de tonifiere

Ai nevoie de 6 pătrăţele de ciocolată neagră (cu 80% cacao), 3 linguriţe de ulei esenţial de portocale şi de o linguriţă de unt. Ciocolata se dizolvă pe o baie de aburi după care se adaugă celelalte ingrediente şi se aplică pe faţă când compoziţia este călduţă (nu fierbinte). Masca se poate aplica săptămânal.

O piele mai catifelată

Topeşte o ciocolată amăruie şi amestecă pasta cu o ceaşcă de lapte şi cu o lingură de zahăr brun. Lasă amestescul pe faţă 30 de minute, după care clăteşti cu apă călduţă. Masca se poate păstra şi la frigider, însă nu mai mult de cinci zile.

Mască nutritivă

Tenul tău va fi mai „hrănit" dacă îl vei răsfăţa cu o mască pentru prepararea căreia ai nevoie de 8 pătrăţele de ciocolată amăruie, o lingură de iaurt şi una de miere. Topeşte ciocolata, după care o amesteci cu iaurt şi cu miere. Lasă pe faţă masca 20 de minute, după care clăteşti. Această mască ajută în plus şi la îndepărtarea celulelor moarte.

 

Loading...
Comenteaza