Date noi de la meteorologi. Cu ce temperaturi începe luna lui Cuptor

Date noi de la meteorologi. Cu ce temperaturi începe luna lui Cuptor

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo valabilă până la sfârșitul primei săptămâni a lunii iulie.

Meteorologii au emis o prognoză pentru intervalul 24 iunie - 7 iulie.

Astfel, în Transilvania, în perioada menționată, media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 28 de grade în prima zi, până la 32...33 de grade în data de 27 iunie, apoi, în următoarele trei zile va scădea cu aproximativ 8 grade. În cea de a doua săptămână de prognoză maximele termice nu vor mai avea variații semnificative și se vor situa între 28 și 30 de grade. Media minimelor termice va atinge un maxim de 17 grade, în dimineața zilei de 28 iunie și un minim în diminețile de 30 iunie și 1 iulie, când se va situa în jurul valorii de 10 grade. Vor mai fi manifestări sprecifice instabilității atmosferice, îndeosebi în primele zile de prognoză și după data de 1 iulie.

În Banat, până în data de 27 iunie vremea va fi în încălzire, iar media temperaturilor maxime va crește de la 28 de grade în prima zi, până la 34 de grade. Va urma o răcorire, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie media maximelor termice să revină la 28 de grade. Ulterior se va încălzi din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori între 30 și 32 de grade. Evoluția mediei temperaturilor minime va fi relativ asemănătoare, cea mai ridicată va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 14 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în  prima din luna iulie. Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii mai extinse în primele și în ultimele zile de  prognoză și doar pe suprafețe mici în restul intervalului.

Până în data de 27 iunie vremea în Crișana va fi călduroasă, chiar caniculară la mijlocul primei săptămâni, când media temperaturilor maxime va atinge 34 de grade. Va urma o răcorire, astfel că în ultima zi a lunii iunie media maximelor va fi de doar 27...28 de grade. În cea de a doua săptămână de prognoză vremea călduroasă va reveni, iar media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Media temperaturilor minime va avea variații între 16 și 18 grade, exceptând diminețile din jurul datei de 30 iunie, când aceasta va fi mai scăzută și se va situa în jurul a 13 grade.
Temporar vor mai fi manifestări ale instabilității atmosferice, mai frecvente și pe suprafețe mai mari în primele și în ultimele zile de prognoză.

Vremea se va încălzi, în Maramureș, până la mijlocul primei săptămâni de prognoză când media maximelor termice va atinge 32...33 de grade, apoi, până la finalul lunii iunie se va răci, iar media va scădea cu 6...7 grade. În ultima săptămână de prognoză nu vor mai fi variații termice semnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 29 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii vor fi în primele cinci dimineți, când se vor atinge 17...18 gade, iar cele mai coborâte între 29 iunie și 1 iulie când nu vor mai depăși 11...12 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi.

La munte valorile termice maxime vor avea valori medii în creștere spre 22 de grade până în data de 27 iunie, vor scădea spre 16 grade în ultima zi a lunii iunie, apoi vor fi din nou în creștere. Temperaturile minime vor avea o scădere în jurul datei de 30 iunie, spre o medie de 7 grade, iar în rest media se va situa între 10 și 14 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi

Loading...
Comenteaza