Drept la replică al societății Amistar Euroconsult SRL

Drept la replică al societății Amistar Euroconsult SRL
Park Lake

Doi investitori imobiliari au trimis un punct de vedere, după ce presa a scris că au fost dați în judecată de un al treilea.


Societatea Amistar Euroconsult a trimis la redacție un drept la replică, în urma articolului ”Scandal la Park Lake Cluj. Investitorii, acuzați de înșelăciune”. Redăm nemulțumirile formulate de avocații firmei mai jos:


”Cu privire la cuprinsul propiu-zis al materialului de presa, acesta prezinta o serie de relatari neveridice, care contin informatii neadevarate, trunchiate si de natura calomnioasa, dupa cum urmeaza:


  • terenul pe care se edifica proiectul imobiliar Park Lake este proprietatea subscrisei, astfel cum rezulta din evidentele de cadastru si publicitate imobiliara, imprejurare despre care se putea lua la cunostinta in situatia efectuarii unor minime investigatii jurnalistice, iar proiectul imobiliar nu face obiectul vreunei asocieri in participatiune;

  • intre Amistar si dl Mihai Chezan nu a existat si nu exista vreo intelegere in vederea incheierii unui contract de asociere in participatiune pentru dezvoltarea proiectului imobiliar Park Lake pe care subscrisa il dezvolta in prezent. O astfel de intelegere nu exista nici intre Amistar si dnele Cecilia – Erna Moszny si Doina Viorica Galcescu, astfel cum am aratat anterior, proiectul fiind dezvoltat pe terenul proprietatea Amistar.

  • din cuprinsul Hotararii Consiliului Local nr. 26/13.01.2009 la care se face trimitere in articolul publicat la data de 03.04.2018, nu reiese ca dl Mihai Chezan ar fi depus diligentele si/sau ar fi intreprins demersurile in sensul celor indicate in cuprinsul materialelor de presa mentionate;
  • avand in vedere experienta si bunul renume al Amistar in domeniul imobiliar, existenta finantarii necesare finalizarii proiectului Park Lake, precum si dezvoltarea unui alt proiect imobiliar similar pe piata clujeana care a fost un real succes prin livrarea a 180 de apartamente catre toti atatia actuali proprietari multumiti, pretentiile dlui Mihai Chezan - o persoana cu o notorietate locala atrasa de fapte de inselaciune, pretentii nefondate care fac obiectul litigiului aflat in curs de solutionare pe rolul Tribunalului Specializat Cluj, nu pot impiedica finalizarea proiectului dezvoltat de subscrisa.

Consideram, astfel, ca afirmatiile cuprinse in aceste materiale de presa sunt calomnioase si incalca cu intentie normele legale si deontologice ale profesiei de jurnalist, imprejurare ce este de natura sa aduca atingere imaginii si activitatii Amistar.


Concluzionand, in contextul in care, in cuprinsul articolului de presa mentionat:

  • s-a prezentat, in mod intentionat, o situatie de fapt si de drept neadevarata in scopul mai sus aratat, fara realizarea unor verificari minimale cu privire la veridicitatea celor afirmate;
  • nu s-a oferit posibilitatea subscrisei sau reprezentantilor subscrisei sa isi exprime punctul de vedere cu privire la cele publicate, dreptul la replica consacrat de prevederile ce reglementeaza exercitarea profesiei de ziarist fiind in mod flagrant nesocotit”.

 

 

 

 

Loading...
Comenteaza