News alert Update Ger în nordul României. Prognoza pentru Cluj + Unde se înregistrează trafic rutier în condiţii de iarnă

Ger în nordul României. Prognoza pentru Cluj + Unde se înregistrează trafic rutier în condiţii de iarnă

Vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara, noaptea va fi ger cu temperaturi sub minus 10 grade.

Potrivit unei atenţionări a ANM, miercuri între orele 02.00 - 20.00 se anunţă intensificări susţinute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă şi depuneri de gheaţă.

În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile şi se va depune un strat de zăpadă, local consistent. În unele zone, mai ales miercuri dimineaţa şi cu precădere în regiunile sud-estice, vor fi depuneri de gheaţă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 40 - 50 kilometri pe oră, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55 - 75 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii sub 100 de metri.

Începând de miercuri seara până vineri la ora 10.00, în sud-estul ţării vântul va avea intensificări cu viteze de 45 - 55 kilometri pe oră, temporar în jur de 60 kilometri pe oră, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopţii de miercuri spre joi şi pe parcursul zilei de joi.

Vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger, cu temperaturi sub minus 10 grade, în special în nordul, nord-estul şi centrul ţării.

VREMEA CLUJ

Miercuri, 28 Noiembrie 2018
O aversa trecatoare
Temperatura minima: 0° C
Temperatura maxima: 8° C
Precipitatii: 5 mm
Ninsori: 0.1 cm

Joi, 29 Noiembrie 2018
Mai frig
Temperatura minima: -8° C
Temperatura maxima: 3° C

Vineri, 30 Noiembrie 2018
Partial însorit
Temperatura minima: -10° C
Temperatura maxima: -1° C

Sambata, 1 Decembrie 2018
Predominant însorit
Temperatura minima: -10° C
Temperatura maxima: -2° C

Duminica, 2 Decembrie 2018
Vreme cu nori si soare
Temperatura intre -7° C si 0° C

Unde se înregistrează trafic rutier în condiţii de iarnă

 Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe drumuri şi autostrăzi din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, miercuri dimineaţa, iar porturile de la Marea Neagră sunt închise din cauza vântului puternic, potrivit Centrului Infotrafic.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă în judeţele aflate sub atenţionarea meteorologică de cod galben de ninsori, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, însă niciu drum nu este blocat din cauza zăpezii.

„Pe Autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti şi A3 Bucureşti - Ploieşti ninge uşor, fără ca zăpada să se depună, carosabilul este umed, iar vizibilitatea bună. Pe Autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Ovidiu - Agigea ninge viscolit, vizibilitatea este redusă la aproximativ 100 - 200 de metri, este depus un strat subţire de zăpadă, dar se acţionează cu utilaje şi material antiderapant, nu sunt probleme majore”, potrivit Infotrafic.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure funcţionarea ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire şi să le folosească adecvat în trafic, pentru a vedea şi a putea fi observaţi de ceilalţi şoferi; să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare; să circule cu viteză redusă; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; să nu efectueze depăşiri riscante; să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor; să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.

În ceea ce priveşte porturile de la Marea Neagră, toate sunt închise miercuri dimineaţa, din cauza vântului puternic, potrivit sursei citate.

Loading...
Comenteaza