Noi ALERTE METEO de vreme extremă. Clujul, sub Cod Galben

Noi ALERTE METEO de vreme extremă. Clujul, sub Cod Galben
| Foto: somaxtv.com

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări Cod Galben de vreme rea, pentru luni și marți, valabile în aproape toată țara, printre care și la Cluj.

Prima avertizare meteo intră în vigoare luni, la ora 14.00 şi este valabilă până la ora 23.00, fenomenele vizate fiind de instabilitate atmosferică accentuată.

Harta ANM

În intervalul menţionat, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea şi la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină şi averse torenţiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 25...35 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

Cea de-a doua avertizare Cod Galben este valabilă de luni, de la ora 23.00, până marţi la ora 23.00 și sunt vizate 22 de judeţe din nord şi centru.

Harta ANM

În intervalul menţionat în Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Moldovei şi jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial şi se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 50...60 l/mp. Aversele vor mai fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină.

În zonele montane, iar trecător şi în Transilvania şi Subcarpaţii Moldovei, precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. La altitudini de peste 1500m vântul va avea intensificări de peste 70...80 km/h spulberând zăpada.

ANM anunţă că mai ales pe parcursul zilei de marţi (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 şi 65 km/h. Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată ţara.

Loading...
Comenteaza