Ploi și frig, în Vinerea Mare. Cum va fi vremea de Înviere

Ploi și frig, în Vinerea Mare. Cum va fi vremea de Înviere

Potrivit meteorologilor, vineri va ploua în aproape toată țara, vântul va avea intensificări trecătoare mai ales la munte, iar temperaturile vor fi în jur de 15-16 grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că ploile ar putea atinge 15-20 litru, izolat, în cursul zilei de vineri, iar vântul va avea intensificări trecătoare mai ales la munte. Temperaturile pe timpul zilei vor fi de 14-15 grade Celsius în regiunea Moldovei, 12 grade în Dobrogea şi 12-13 grade în zona intracarpatică.

"Ploile vor afecta în special zonele de centru, vest, nord. Cantitățile ar putea atinge, prin cumulare, izolat, 15-20 litri pe metru pătrat. Dar ploile nu au caracter de torențialitate, deci nu vor crea probleme aceste cantități. Nu se impune emiterea unui cod de avertizare. Ploile se încadrează în cele normale pentru această dată. Trecător va ploua și în Bucureșt", a declarat la Realitatea TV Oana Păduraru, meteorolog ANM.

Sâmbătă, însă, vremea se schimbă, spun meteorologii.

În noaptea de Înviere nu va ploua niciunde în țară. Vremea va fi în încălzire în următoarele zile, cu maxime de 24 de grade luni, marți.

Cerul va avea înnorări temporare în cursul zilei de sâmbătă, dar numai pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe, de scurtă durată, mai ales în vest și în zona de munte. Spre seară, cerul va deveni variabil în majoritatea regiunilor. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud și sud-est. Izolat, în zonele joase, va fi ceață, mai ales dimineata.

Loading...
Comenteaza