Prognoza meteo. Cum va fi vremea joi şi vineri

Prognoza meteo. Cum va fi vremea joi şi vineri
Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea va fi uşor mai rece în comparaţie cu media climatologică a perioadei în nordul ţării şi normală termic în sud.

Joi cerul va fi variabil cu înnorări temporare, dar numai pe arii restrânse şi averse, însoţite de descărcări electrice, în zona de munte şi în special în cea a Carpaţilor Orientali, precum şi în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în extremitatea de răsărit a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 4 grade.

Vineri, în cursul zilei, vremea va fi în general frumoasă, deşi vor fi înnorări, averse şi descărcări electrice, dar pe arii restrânse, cu precădere la deal şi la munte, îndeosebi după-amiază. Seara şi noaptea, înnorările se vor accentua, iar manifestările specifice instabilităţii atmosferice vor fi în extindere ca arie în regiunile vestice, nordice şi centrale, în timp ce în restul teritoriului, se vor semnala izolat. Pe spaţii mici, mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în nord-vestul ţării, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp. Vor fi condiţii de căderi de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane, în sud-est, dar de scurtă durată, în timpul ploilor şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 9 şi 18 grade.

Loading...
Comenteaza