Prognoza meteo pe două săptămâni. Când vine cu adevărat primăvara

Prognoza meteo pe două săptămâni. Când vine cu adevărat primăvara

Meteorologii au emis o prognoză meteo valabilă până la începutul lunii martie. Dacă temperaturile maxime vor urca, duminică, și la 17 grade Celsius și cerul va fi în mare parte însorit, săptămâna viitoare, în unele regiuni, se anunță ploi.

"Cel puțin până miercuri, e o vreme caldă, mult mai caldă decât normal, în special în sudul și sud-vestul țării. Pe miercuri, așteptăm peste 10 grade în toată țara, și peste - 15, 16, 17 grade, dacă nu chiar și mai mult", a declarat, la Realitatea TV, meteorologul Elena Cordoneanu.

Partea de est a țării va avea, însă, luni și marți, condiții de burniță și ploi slabe.

"Prima jumătate din luna martie e o perioadă de vreme foarte, foarte schimbătoare. Nu e exclus să avem intruziuni de aer rece deasupra țării noastre", a mai spus meteorologul Elena Cordoneanu.

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă în intervalul 18 februarie - 18 martie 2019. Iată cum va fi vremea în fiecare regiune a țării:

Săptămâna 18.02.2019 – 25.02.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Săptămâna 25.02.2019 – 04.03.2019

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Precipitațiile estimate a se înregistra în acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile din sud-vestul teritoriului.

 

Loading...
Comenteaza