Prognoza meteo pentru joi şi vineri. Vremea va fi în general frumoasă, dar, în unele zone, va ploua

Prognoza meteo pentru joi şi vineri. Vremea va fi în general frumoasă, dar, în unele zone, va ploua
Valorile termice diurne vor fi joi mai scăzute decât cele din intervalul precedent, în cea mai mare parte a ţării, dar în sud şi în sud-est, vremea va fi călduroasă şi, local se va resimţi disconfortul termic.

Joi valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele din intervalul precedent, în cea mai mare parte a ţării dar în sud şi în sud-est, vremea va fi călduroasă şi, local se va resimţi disconfortul termic. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi mai ales după-amiaza, seara şi la începutul nopţii, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie, în nordul, centrul şi estul teritoriului, în zonele de deal şi de munte şi pe spaţii mai mici în rest. Pe arii restrânse vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35-45 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 34 de grade, uşor mai scăzute în regiunile nordice, dar şi mai ridicate în Lunca Dunării. Temperaturile minime vor avea valori de la 7 grade în estul Transilvaniei, până în jurul a 20 de grade, pe litoral.

Vineri vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara în zona de munte, dar şi în nordul, centrul şi estul ţării, iar noaptea în nord-vest, însă doar izolat vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în prima parte a zilei, în regiunile estice şi sud-estice şi în Oltenia.

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, cu maxime cuprinse între 22 şi 32 de grade şi minime între 5...6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18...19 grade în Delta Dunării.

Loading...
Comenteaza