Prognoza meteo | Vreme călduroasă în toate regiunile şi, local, caniculară, vineri şi sâmbătă

Prognoza meteo | Vreme călduroasă în toate regiunile şi, local, caniculară, vineri şi sâmbătă
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteorologică, valabilă vineri şi sâmbătă, în acest interval, vremea urmând să fie călduroasă în toate regiunile şi, local, caniculară, temperaturile ajungând, izolat, chiar la 37 de grade Celsius.

„În intervalul menţionat, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară vineri în regiunile sudice şi sud-vestice, iar sâmbătă în toate zonele de câmpie şi de podiş. Se vor înregistra temperaturi maxime de 34...36 de grade, iar în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi în special în Câmpia Română şi în Câmpia de Vest", potrivit ANM.

Potrivit aceleaşi surse, în cursul zilei de duminică, în Sudul, Centrul şi Estul ţării vremea se va menţine călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu temperaturi maxime de 34...35 de grade. În regiunile vestice instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar temperatura va fi în scădere.

 

Loading...
Comenteaza